Tekniktips i bassängen

image

Min förkylning verkar äntligen ge med sig och igår simmade jag med de sjömän och soldater som jag utbildar just nu. Två av dem höll i passet som var simning med teknikfokus vilket passade mig perfekt, både i intensit
et och för att träna teknik i tre simsätt.

Vi gick ihop i par där en simmade och en gick på land och rättade teknik. På det sättet fick man direkt feedback på vad man gjorde för fel och kunde träna på det redan nästa tjugofemmetare! För mig var ryggsim absolut störst utmaning, kanske mest för att jag aldrig simmar på rygg, men det känns uppochner,  onödigt krångligt och lite avigt tycker jag…

Jag har anmält mig till en crawlteknikkurs via jobbet som kör igång om ett par veckor. Hoppas verkligen att jag kommer med! Det finns bara plats för sex stycken i varje grupp. Fantastisk förmån att få tekniktips av en duktig siminstruktör mitt på brinnande arbetstid!

2 thoughts on “Tekniktips i bassängen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *