Tilia 1 månad

Tilia 1 månad

Tilia 1 månad

För ett par dagar sedan blev lilla Tilia en månad, fast just liten är väl kanske fel beskrivning av våran lillasyster…

Tilia kan:

Följa med blicken

Le! (medvetet)

Lyfta huvudet och hålla uppe nacken ganska länge

Härmas genom att räcka ut tungan

Tilia tycker om:

Att äta mycket och ofta

Att ligga på mammas eller pappas bröst

Att åka i BabyBjörnen

När Elise pratar med henne när hon ligger ensam

Att lufta rumpan

Att sova långa stunder på dagen

Tilia tycker inte om:

Att sitta i babysittern när vi andra äter

Att ligga på rygg när hon blir buren

Tilias mått:

Vikt: 5820 gram

Längd: 59 cm

Huvudomfång: 38,2 cm

Tilia 1 månad

Tilia 1 månad

Tilia…

Sover gärna i vagnen under långa promenader bara hon fått äta tillräckligt strax innan vi ger oss iväg. Hon äter endast bröstmjölk och hon äter det snabbt och med stor aptit så att alla i rummet kan höra hur det klunkar när hon sväljer. Oavsett hur mycket hon än ätit vill hon gärna ha en lite till. Hon kräks en del, som att hon ätit för mycket (mycket möjligt) men bara i samband med att hon äter.

Tilia vill gärna bli buren hela tiden och åker ofta med i BabyBjörnen på mammas mage. Hon sitter även en del i babysittern men det är bara okej om hon får ha napp i munnen och gärna en filt över sig. Tilia gruffar och knorrar mycket, men skriker sällan.

Nu vid en månads ålder sover hon ca 2-4 timmar i stöten, äter 5-15 minuter och är sedan vaken i ca 2 timmar, innan hon får en slurk mjölk och somnar igen.

Tilia bryr sig inte om när Vackraste hunden skäller högt i närheten av henne eller när Elise för ett himla liv strax bredvid där hon sover, så länge hon inte rör vid henne för då vaknar hon direkt.

När Tilia ligger mot bröstet på en sittande mamma eller pappa ”ställer” hon sig gärna upp genom att ta spjärn med benen och spänna hela kroppen. Det ser ut som att hon står, men stödjer sig med magen.

Kvällsrutin med mat, blöjbyte och pyjamaspåklädnad börjar när Elise har somat, runt 19.30. Ungefär vid 21.30 sover hon oftast i sin säng för natten och nattmålen äger rum vid 00.00, 01.30, 03.30, 05.00 och 06.30. Phu!

Tilia 1 månad

Tilia 1 månad

5 thoughts on “Tilia 1 månad

 1. wow vad fort det har gått =) känns som d var idag jag läste att hon hade kommit ! Hon är verkligen sååå fin<3
  Grattis på din månads dag Tilia lilla =)

 2. Oj, vilken mumsare du har där på nattetid med? Är du inte trött? Och nog tusan är hon en maffig liten sak. Men världens sötaste!
  Tack för laxreceptet – det ska jag testa nästa gång garanterat! Och du – vi SKA komma i vårt livs form. Det kanske bara inte sker nästa vecka.
  Kram

 3. Elias var lika lång vid 1mån, (född i v39+1) och han åt fasen också sådär ofta om nätterna – trots att han åt ersättning! det var skitjobbigt!!! :///
  Elvin fick vi väcka istället… eller mata honom i sömnen.. lille tinytim liksom!:))

  Va fin hon är Tilia!!! Pigg blick!:)
  Kram!

 4. Grattis i efterskott Tilia!

  Men att du orkar amma henne så mycket och ändå verka så glad och träningssugen… Kanske blir bättre nu då om hon sov 6 timmar i sträck två nätter i rad? Hoppas!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *