Tilia 4 månader

Tilia blev fyra månader samma dag som Elise blev två år. Och båda föddes på en onsdag. Så både onsdagar och siffran sju är lite speciella för oss!

Tilia kan:

Plocka upp en leksak från bordet, golvet eller magen

Vända från mage till rygg (och tvärt om sedan tidigare)

Dra sig upp från sittande till stående med lite hjälp

Tilia tycker om:

Att intressera sig för vad andra äter

Att sitta i barnstolen vid matbordet en liten stund

När man sjunger för henne

Att sitta i sittdelen (Elises) i vagnen

Att ligga på mage och busa, tugga på bitring eller bara observera sin omgivning

Att klappa Vackraste hunden

Att ta på olika material och färger, som en tröja med tryck

Tilia tycker inte om:

Det är väl egentligen bara en sak som hon protesterar mot och det är när man tar bort flaskan innan hon är mätt.

När man lämnar henne ensam en stund, hon är mycket social nämligen.

Tilias mått:

Vikt: 8095 gram

Längd:  65cm

Tilia…

Äntligen har Tilia fått vara frisk ett tag och vi har lyckats få in rutiner, något som både vi och hon mår bra av. Såhär ser hennes rutiner ut för tillfället:

07.00 Vaknar och Äter 210 ml ersättning (ibland 60 ml ytterligare)

09.00 Somnar

10.00 Vaknar och  Äter 210 ml ersättning

12.00 Somnar

14.00-15.00 Vaknar och Äter 210 ml ersättning

17.00 Äter 180 ml ersättning och Somnar

17.30-18.00 Vaknar

19.00 Äter 1 dl Semper Havre/Majs-välling + 120 ml ersättning

20.00 Äter 0,5 dl Semper Havre/Majs-välling + 60 ml ersättning och Somnar

Tilia äter ingenting nattetid men vaknar och får nappen.

Tilia är en mycket nöjd och glad bebis som accepterar att ligga ensam på golvet eller sitta i babysittern lite då och då utan krav på speciell underhållning. Hon tycker mycket om när Elise leker med henne och ler stort när Elise tittar på henne. Tilia älskar att prata och är sällan tyst utan låter mest hela tiden, inte att hon skriker, utan hon gurglar och gör olika ljud. Pratar någon med henne så kan hon hålla på i oändlighet och det är alltid den som pratar med henne som tröttnar först… Hon skrattar ofta när man busar eller pratar med henne.

Hon hänger med överallt på alla våra upptåg och håller sina rutiner var vi än är, halvligger/sitter gärna och pratar i vagnen eller på en filt i skuggan. Tilia har konstant saker i munnen och dreglar som en tok! Antar att hennes första tänder inte är lång borta.

Tilia har storlek 4 i Liberos blöjor och 68 i kläder men har redan börjat nosa lite på 74 i vissa plagg. Hon är en varm liten rackare och har nästan alltid bara klänning eller kortärmad body och sover helst utan filt och med lite drag i rummet så det är svalt och skönt. När man tar fram flaskan som hon får mat i blir hennes ögon stora som klot och hon tar tag i flaskan med båda händerna och för den mot munnen, sen hjälper vi förstås till att hålla den uppe när hon äter, för om den halkar ned och flödet stannar av blir hon vansinnig förstår ni!

6 thoughts on “Tilia 4 månader

  1. nej det jag också tänkte på . små hjul är så besväliga! Nja hon är fortfarande lite häning men vi var ut i skogen på en promenad ett tag sen däcka hon igen , min lilla sprav <3 hur mår dina små töser?

  2. Fina Tilia! Vad mycket hon kan redan. När det kommer till dreggel och tänder, så har Felix dregglat sen han var två månader eller så, men första tänderna är på väg först nu. Så Tilias kan vara på väg… eller inte 😉

    • Ja, det kan ju ta en oändlighet det där. En oändlighet av dregglande… Vi får se, nån gång kommer dem iaf, det är ett som är säkert!

  3. Underbara lilla stora unge! Då har hon med marginal växt om Lilla E nu då, men hon är ju en lillfis, så det är inte så konstigt.
    Vad skönt att hon slutat äta på natten?! Åh. Avundsjukan steg kan jag säga.. 😉 Dags för välling här med tror jag. Något måste till iaf.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *