Tilia 5 månader

image

Tilia kan: 

Sitta utan stöd i flera minuter

Förflytta sig runt, som en klockvisare när hon ligger på mage

Springa runt i gå-stolen och styra den väldigt bra

Förflytta sig baklänges i magläge

Tilia tycker om:

Att äta allt hon blir serverad

Att gå runt i sin gå-stol

Att klappa och studera Vackraste hunden

När Elise leker med henne eller bredvid henne

Att prutta med munnen

Att vara naken och pilla på sina tår

Tilia tycker inte om:

När hon inte får vara naken längre

När maten tar slut eller tar tid att få

Vikt: ? (BVC i veckan)

Längd:? (BVC i veckan)

Tilia…

Hon är så glad och go vår lilla tjej! Visst kan det bli lite gnälligt när hon blir trött, men det är det enda. När maten tar slut blir hon mer vansinnig och det låter hon oss höra. Så plötsligt en dag var alla kläder för små. Nu har hon bara storlek 74.

Rutiner:

07.00 Vaknar och Äter 240 ml ersättning

09.00 Äter gröt och fruktmos

09.30 Somnar

10.15 Vaknar

11.30 Äter 240 ml ersättning

12.30 Somnar

13.30-14.30 Vaknar och Äter 240 ml ersättning + ev ett par majsbågar eller fruktmos

17.00 Äter 240 ml ersättning samt en mosad potatis eller motsvarande

18.00 Äter 1 dl Semper Havre/Majs-välling + 120 ml ersättning

19.00 Somnar

Tilia sover hela nätterna och nätterna när hon vaknar och vill ha sin napp blir allt färre. Vi har den senaste tiden gjort en ansträngning för att få båda barnen att somna ungefär samtidigt och nu funkar det fint! Tilias kvällsrutin börjar runt klockan 18.00 och sen sover hon vid 19.00 /19.30.

Tilia ligger gärna på mage och leker. Hon drar in benen och lyfter upp rumpan som i krypställning och gungar lite men kommer hon ingenstans ännu utan faller platt ganska snabbt. Hon älskar att ligga naken, och blir inte alls glad när kläderna och blöjan ska på igen. Vi har nyligen fått byta till storlek fem i Liberos blöjor då hon får skav på höfternas framsida av den mindre storleken.

Jag är väldigt glad över att Tilia äter allt jag serverar henne! Hon gapar stort och låter högt när det inte går tillräckligt snabbt innan nästa sked kommer lastad. Att tro att man ska kunna äta själv samtidigt är ett skämt. Skedarna ska komma snabbt nämligen!

Goaste lilla Tilia skrattar ofta högt och länge. Hon ler stort när Elise pratar med henne och älskar att dra i våra hår! Herre Gud vad fin hon är!

image

10 thoughts on “Tilia 5 månader

  1. Hon är så fin. Verkar väldigt vad säger man ”duktig för sin ålder”?! Jag minns inte alls vad Billy pysslade med när han var 5 månader. Måste gå och rota fram hans bebisbok. Det är lite farligt att läsa om Tilia och Elise, jag blir sugen på ett syskon till Billy.

  2. Sicken sötnos! Jag undrar hur ni gör med det sista kvällsmålet, blandar ni vällingen med ersättningen eller får ni göra två flaskor klara så när vällingen är urdrucken så ger ni ersättning direkt efter? *nyfiken* =)

    • Vi blandar. Vi har en kran i köket som ger 99 grader varmt vatten. Så vi tar det och kallt vatten till lagom varmt och häller i de olika pulvren och skakar om.

  3. Härligt att få bägge barnen i säng samtidigt va? Det tyckte jag/vi var riktigt trevligt iaf. Även fast det var mysigt att ha Lillebror uppe och för sig själv en stund på kvällen var det skönt att få den stunden själv…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *