Tilia 7 månader

Och så har det sprungit iväg en vecka sedan Tilia blev 7 månader och allt är bara bra med henne!

Tilia kan: 

Förflytta sig en bra bit men genom att åla bakåt och runt i cirklar. Hon hamnar där hon verkar vilja tillslut.

Plocka upp väldigt små smulor och liknande med pekfingergreppet

Just nu säger hon mest Papa…

Tilia tycker om:

Att känna på andra med öppen handflata, klappa lite mjukt.

Att ”leka med” och hälsa på andra bebisar.

Tilia tycker inte om:

Det värsta just nu är när vällingen tar för lång tid att få på morgonen och kvällen. Och när den tar slut och flaskan slår i golvet.

Vikt: Vet ej

Längd: Vet ej

Tilia…

Har mestadels storlek 80 i kläder och nästan aldrig body utan använder mest tröjor och över magen löst sittande byxor. Hon äter sedan ett par dagar tillbaka även lite bröd som hon plockar och pillar med själv.

Rutiner:

06.30 Vaknar och äter 240 ml Mild havrevälling (+40 ml extra vatten)

09.00 Äter 1 dl dinkelgröt med 1/4 banan och katrinplommon/aprikospuré.

09.30 Sover i en vagn på altanen runt 1,5 timmar.

12.00 Äter lunch motsvarande knappt en hel barnmatsburk från 6 eller 8 månader samt en klick katrinplommon/aprikospuré

14.00 Äter ca 3/4 dl fruktpuré.

14.30 Sover i en vagn på altanen runt en  timme.

16.00 Äter middag motsvarande knappt en hel barnmatsburk från 6 eller 8 månader samt en klick katrinplommon/aprikospuré.

17.30 Badar med Elise, på med pyjamas, hoppar i sängen och myser en stund.

18.30 Äter 2 dl Mild havrevälling.

19.30 Somnar och sover hela natten oftast utan att vi behöver gå in till henne. Tilia sover i eget rum.

Tilia vaknar sällan på nätterna men det händer att hon fastnar med benen utanför spjälorna och ”ropar på hjälp”. När vi flyttar upp henne somnar hon oftast snabbt igen. Det förekommer dock att hon inte vill somna om utan ligger i sängen och flaxar och skattar. Detta kan pågå i nästan en timme och jag ser det inte som något större problem direkt. Hur glad kan man vara åt livet liksom?!

Hon försöker komma framåt genom att krypa och kan stå i krypställning en liten stund men kommer ingenstans ännu. Hon är ju stark men samtidigt väldigt tung så det funkar fint att sitta, åla bakåt och runt i cirklar samt att ibland ta gå-stolen om hon vill hänga med Elise. Tilia går i gåstolen med lära-gå-vagnen framför sig. Hon vill väldigt gärna att jag håller i henne så att hon får stå på golvet med lära-gå-vagnen framför sig och ett par steg kan hon ta på tårna när jag hjälper henne.

Tilia är en väldigt glad och enkel unge och vi är så himla glada för det! Hon finner sig i alla situationer vi satt henne i och skrattar mest hela tiden. Som sagt ibland även nattetid!

Elise 7 månader

4 thoughts on “Tilia 7 månader

  1. Stor tjej nu! Vi har typ samma rutiner och tider, förutom att Folke inte är helt lätt på matfronten, han får sällan ner en hel burk utan måste få lite tillägg i form av ersättning. Men vad gör det om hundra år.

    Hoppas ni får en fin lördag! Visst är det extra jobbigt att vara ”ensam” ¨på helgerna när alla andra har extratid för varandra, men du kan ju med gott samvete tänka att ”snart är helgen slut”, hehe.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *