Tilias nya rum

image

Äntligen har Tilia fått ett värdigt rum till sitt! De tidigare ägarna använde rummet som kontor, tyvärr har vi ingen bild därifrån, och när vi flyttade in lade vi nytt golv och medan jag låg inlagd för havandeskapsförgiftning på förlossningen innan Elise var född målade Militärpappan väggarna blå för att väga upp gästrummets lila färg (nuvarande Elises rum) som jag målat i mitt höggravida tillstånd veckan innan.
image

Rummet var för mörkt och väggarna hade en hemskt strukturig strukturtapet, så det stod högt upp på vår att-göra-lista när tid nu skulle infinna sig. Tiden ja… annat prioriterades än hus och renovering och tillslut bestämde vi oss för att anlita hantverkare för ett par rum och Tilias var ett utav dem.
image

Tak och lister har målats vita och renoveringsgips har täckt väggarna innan de målats i en rosa nyans som drar åt det lila hållet. Tavlorna ovanför byrån är gamla skolplanscher som jag ramat in, barnen älskar dem!
image

Expedithyllor från Ikea rymmer verkligen hur mycket som helst! Perfekt att stuva undan leksaker i för att slippa plottrighet! Fåtöljen är arvegods och täcks med en filt tills jag kanske tar tag i den en dag…

image

Garderoben har plockats bort och en ny har platsbyggts fast åt andra hållet så att det går att få in en bredare säng än 70 cm i framtiden. Något säger mig att det kommer att behövas! Tilia har sovit i juniorsäng sedan hon var strax över ett år. Hon far runt en hel del och slog i spjälorna så att hon vaknade stup i kvarten, så vi bytte snabbt och det har funkat bra.
image

Vi är jättenöjda med resultatet och Tilias rum går i rosa med röda och limegröna detaljer.

4 thoughts on “Tilias nya rum

  1. Åh, så fint!
    Här är de detaljerna som fattas, möbler och allt nödvändigt är på plats sedan 1½ år tillbaka, men liksom hela piffet saknas.
    Tid, pengar och energi… men det funkar ju, det är huvudsaken!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *