Trängsel och shopping

Elise i klänning med luva från Name it och leggings från H&M

Elise i klänning med luva från Name it och leggings från H&M

Igår åkte Elise och jag in till stan för att kolla runt och fördriva lite tid. Militärpappan väntades komma hem under kvällen och sådär sista dagen ifrån varandra är alltid så långdragen, tycker jag. Vi mötte upp en pappa med hans Leo och hängde i lekparken en stund tillsammans. Det var riktigt trevligt! Efteråt gick Elise och jag och fikade för att äta mellanmål innan hon skulle sova vilket jag hade tänkt mig att hon skulle göra i vagnen. Elise tänkte dock annorlunda och ville inte sova alls! Det fanns ju så mycket roligt att titta på i stan.

Inne på Hemtex stötte vi på Angelica och William så vi spontanhängde i ett par timmar, vi shoppade och fikade och pratade. Mycket trevligt!

Det var väldigt mycket folk på stan igår och på H&M som liksom fungerar som en genvägspassage mellan två köpcentrum blev det snabbt tilltäppt i gången av alla människor som skulle igenom. Jag ställde mig lite vid sidan för att av artighetsskäl släppa fram lite människor som skulle åt motsatt håll. Tänkte i mitt stilla sinne att vi alla fick köra på någon slags ”blixtlåsmetod” för att folk skulle kunna komma fram åt båda håll. Så tänkte inte alla andra… utan de bara gick utan att bry sig.

När jag stått där länge nog och precis tänkte att nu fan ska det bli min tur så kommer det en kvinna med en barnvagn från andra hållet, som sett att jag stått och släppt förbli folk en stund, och hon bara mejar på, rakt mot mig. Jag blev så sur att jag bara puttade Elises vagn framför mig, rakt mot hennes och vek inte en tum med min blick från hennes. Nu får hon backa, annars kör jag över kärringen, tänkte jag. Hon backade tillslut och blängde på mig. Jag sa övertydligt men trevligt till henne: ”Ja, nu är det ändå min tur att gå, tycker jag. Tack ska du ha för din vänlighet!”  Hon muttrade nåt surt och slog bort blicken.

Jag blir irriterad på sånthär! Kanske är det en vanlig situation i större städer, men här hemma brukar det inte vara samma hets. Militärpappan tycker att jag är pinsam ibland när jag säger som jag tycker till folk. Tur att han inte var med igår då!

Jag hittade i alla fall lite kläder till Elise på stan och på vägen hem hade vi Militärpappan med oss i bilen. Lycka!

2 thoughts on “Trängsel och shopping

  1. Vad bra att du sa som du sa!

    Här i Uppsala är de flesta väldigt hjälpsamma när man kommer med barnvagn men när jag är i Stockholm märker jag stor skillnad. Sura blickar, suckar, folk som tränger sig och väldigt många som inte t ex håller upp dörren när man ska in eller ut ur en affär. Oftast är det kvinnor i 30-40 årsåldern har jag märkt. Stressade kvinnor i höga klackar och perfekta frisyrer.

    Skönt för er att MP är hemma igen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *