Träning i bloggen – om vad vill ni läsa?

Här om dagen fick jag en kommentar av en läsare, som jag inte kände till sedan tidigare, där hon skrev att hon läste bloggen för att det bland annat var roligt att följa min träning. Då kom jag liksom på att jag knappt skrivit något om min träning på senare tid, varken att jag tränat, vad jag tränat eller hur jag tränat. Shame on me!

För er som undrar så tränar jag på, mest som vanligt men det har inte blivit så mycket kondition på senaste veckorna, inte mer än något löppass per vecka. Jag har inte alls haft lust, ork och motivation för det. Jag behöver detaljplanera mina dagar så mycket när jag ska löpträna och det har inte riktigt passat in just nu under semestern när det mesta blir mer spontant för vår del, både vart vi ska åka, vad vi ska göra och när och vad vi ska äta. Detta levnadssätt passar inte alls ihop med min löpträning, men jag har ändå valt att låta semesterro råda.

Vad jag menar med att jag behöver detaljplanera mina löpardagar är att jag behöver äta på bestämda tider och riktigt bra mat för att det ska ge mig någonting. Äter jag för nära inpå passet får jag håll, mår illa och vill gärna kräkas – inte en bra förutsättning. Har det gått för lång tid mellan passet och senaste måltid tappar jag energin alldeles för fort och orkar helt enkelt inte ta i – inte en bra förutsättning. Om jag till exempel har ätit frallor till frukost på en helg och sedan ska springa innan lunch är det också dömt att misslyckas. Att fylla magen med tomma kalorier och sedan tro att jag har energi till en löptur är bara att lura mig själv.

Ett riktigt bra löppass gör jag gärna under eftermiddagen men före middag. Då har jag hunnit ladda upp med en ordentlig frukost, ett eller två mellanmål och en näringsmässig lunch. Då kan jag jag springa både länge och snabbt utan att vilja kräkas och med energi i kroppen hela passet igenom!

En del av er har skrivit att ni gärna vill läsa om vad jag tränat i veckan som gått och det brukar jag skriva även om det var ett tag sedan nu. Sorry! Har ni andra önskemål om saker ni vill att jag skriver om min träning? Min träning och kost tar upp mycket tid i mitt liv men samtidigt skriver jag inte så värst mycket om det här. Jag vet inte vilka alla ni är som läser och därför inte riktigt vad ni önskar läsa. Tell me!

3 thoughts on “Träning i bloggen – om vad vill ni läsa?

 1. Pepp- och motivationstips (exempelvis för sådana som har dåligt träningssjälvförtroende och/eller aldrig gjort det förut) 🙂 positiv coachning är sånt jag tycker om att läsa själv iallafall!

  Åh, ja det ska bli spännande med jobb i höst, kommer faktiskt ”sadla om” från café till receptionist. 😉 Lite pirrigt men kul! Kommer er lilla också börja förskola snart?

 2. hej frida.
  har en ”vän på fb” som startat blog.
  har bara varit inne en gång men kanske är det något för dig, vet ej.
  linda har i vilket fall adressen motfitness.blog.se
  om jag har fel kan du söka på linda jonsson på min fb.
  tjing

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *