Vår underbara tjejhelg med träningsfokus!

Vilken helg jag har haft! Så skön med fint väder, härliga vänner, god mat, tuff träning och tid att bara vara här och nu.

I fredags kom Vackebästis och vi sprang Verkö-sträckans del av Kustjagarebanan under kvällen. Vi testade att springa med snodd och fick uppleva både hur mycket det faktiskt hjälpte den som blev dragen och hur lite det krävdes som extrainsats av den som drog. Vi fick också uppleva exakt hur ont det gör att få ett gummiband smäckt mot ljumsken när man ivrigt knytit en knyt istället för att slå en riktig knop.

Inget är så bra för minnet som en stark upplevelse…

image

Under lördagen laddade vi med frukost i solen på altanen innan det var dags för Veckans backpass med Team Militärmamman. Vi blev sex tuffa tjejer som sprang tillsammans och började en liten bit upp i backen för att sedan fortsätta springa och runda utkiksplatsen för att öva kroppen på att fortsätta springa efter krönet, då det annars är ganska vanligt att man istället stannar och dör i en hög, ni vet. Fem gånger gjorde vi detta för att sedan gå ner till backens absoluta början och springa i en kortare och brantare backe med lite längre utplaningssträcka efteråt, ytterligare två varv.

image

Ett tungt pass men med fem härliga tjejer runt sig fanns det alltid någon att tävla med. Vi är så bra på att peppa och pusha varandra att man blir alldeles varm och glad kroppen!

image

Väl hemma bytte vi om och så åkte Vackerbästis och jag till stan för att äta sushi, strosa omkring, shoppa lite och fika. En fantastisk eftermiddag utan stress och massa sol! Jag sliter ju inte direkt ut mina vanliga kläder, just för att de för mig är ganska ovanliga… Uniform på jobbet, träningskläder några timmar på det och sen kanske ett par mjukisbrallor och ett linne innan jag somnar…

Vi kom hem igen strax efter fyra och slängde genast i oss en Skyr var som mellanmål innan träningskläderna åkte på igen. Dags för ett lugnt löppass för att varva ner, motionera hunden och filosofera lite. Vi sprang ut till Fäjö och kollade var en simsträcka på Kustjagarenbanan låg någonstans. Rundan blev ungefär 9 km och vi sprang i sexminuterstempo och babblade ikapp om allt möjligt. Ett promenadsällskap som mötte oss kommenterade att vi verkade ha himla trevligt, och det hade de precis rätt i!

En snabbfix efter det och vi var festfina för en middag på Montmartre med Läkaremamman och hennes kollega. Maten var god och sällskapet trevligt och till råga på allt fick vi skjuts. När vi kom hem strax efter tio kom Militärmamman Sofia hit och sedan satt vi uppe och pratade till halv två(!). Så ovant nu för tiden att det nästan kändes lite busigt!

image

Både Vackerbästis och Militärmamman Sofia sov över och efter en god frukost kom två mammor till hit vid nio och tillsammans körde vi cirkelträning på baksidan. Underbar start på dagen och ett skönt avslut på träningshelgen då jag strax därefter blev ensam med Vackraste hunden igen.

Tio timmar i ensamhet innan familjen kommer tillbaka hem och jag både njuter och längtar på samma gång!

image

 Här får ni passet från morgonens trädgårdsträning:

Vi värmde upp och sedan körde vi 10 burpees innan vi inledde med Block ett. Vi körde två varv på varje block och efter dessa två varv sprang vi runt lekparken innan vi påbörjade nästa block. Passet tog ca 40 min.

Block 1:

Armhävning med vridning (upp som i sidoplanka)

Dips mot altandäck

Enarmsbröstpress på pilatesboll

Djupa knäböj och baksida axel i TRX

Båten för magen

LÖPNING runt lekparken i högt tempo, ca 400 meter

Block 2:

Jägarvila med bicepscurl (viktplattor)

Plankan i TRX medbenindrag

Höftlyft på ett ben

Axelkombination (viktplattor)

Rygglyft med viktplatta i cirkel

LÖPNING runt lekparken i högt tempo, ca 400 meter 

4 thoughts on “Vår underbara tjejhelg med träningsfokus!

  1. Åh vilket bra pass Frida! Det ska jag sno rakt av. En fråga bara, hur många rep gör ni på varje övning? Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *