Träningsmammor

image

Vet ni?! En av världens roligaste grejer har hänt! Jag (och 652 till) är ju sedan länge med i Lofsans challenge på facebook och vi är ett gäng från Blekinge som hittade varandra där. Vårt gemensamma intresse är träning och att vi är mammor men vi är på helt olika nivåer. Vi bestämde att vi skulle försöka träffas och köra ett pass tillsammans och för att göra det hela enklare startade jag en egen lokal liten grupp och bjöd in alla mamas jag känner i stan som gillar träning.

Gruppen heter ”Träningsgrupp Blekinge (Lofsans challenge)” och har nu 33 medlemmar. Alltså 33 brudar i Blekinge som gillar träning och gärna vill träna tillsammans lite då och då, de flesta mammor. Känner du att du vill vara med, så leta bara upp oss på facebook. Ju fler desto roligare!

Idag var jag ansvarig för att sätta ihop ett pass och det blev styrka och kondition i cirkelform. Såhär körde vi:

3-4 tjejer i varje grupp, 4 block och 4 övningar per block. Tre varv, 60 sek, 45 sek och 30 sek. Först körde vi alla block på 60 sek därefter 45 sek och sista varvet 30 sek. 

Block:

Skidåkaren (typ)

Rygglyft med viktplatta som flyttas i en cirkel från hand till hand 

Plankan med fötter på boll

Draken

Block:

Knäböj med skivstång

Biceps i TRX

Stå som ett ”A” och vandra med händerna ut till planka och tillbaka

Sidoplanka

Block:

Löpning

Dips mot en stång

Höftlyft på boll

Axeltrippeltia

Block:

Boxning (axlar), stå på knä och slå uppåt

Burpees

Vandrande plankan från armbåge till händer

Vi hade himla skoj och både skrattade och blev riktigt trötta! Ett kul pass och jag hoppas det alldeles snart blir fler. Åh, vad roligt!!

4 thoughts on “Träningsmammor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *