Vår tjejmysdag!

Bussresan till stan var spännande! Jag åker inte buss särskilt ofta men föredrar att ta bussen framför bilen ibland då jag ska ha barnvagn med mig. Elise tycker det är en spännande upplevelse, att se på alla människor och platser från stora fönster och så slipper jag både hitta parkering, hålla koll på parkeringstider och framför allt att lyfta vagnen och barnet in och ut ur bilen, vilket är sådärkul när det är slaskigt väder ute. Och så sparar vi på miljön!

image

image

I Köpcentrumet Kronan fanns det mycket at titta på och Elise har varit glad och lite lurig hela dagen! Hon har varit härlig att hänga med! Jag skrev på Facebook att vi skulle ”göra stan” och någon stockholmare, som bott i Karlskrona ett tag, kommenterade med att det bara ta trettio minuter så han undrade vad vi skulle göra av resten av dagen. Haha. Klart att det hade varit nice med större utbud, men samtidigt är jag tacksam för att det är ganska litet och man faktiskt hinner och orkar göra hela stan ganska så snabbt, att det alltid är nära till bilen (om man har den med) och att det är nära mellan favorit-affärerna. Sju timmar senare var vi hemma igen, så har man en 1,5-åring med sig gör man inte stan på en halvtimme i alla fall!

image

image

Vi åt lunch på café Tre G och Elise fick i sig två pannkakor, lite hemmagjord glass och en tugga lussebulle sen sov hon gott i vagnen en timme medan jag framkallade lite foton och köpte kläder till henne. Det blev en tjockare kofta från H&M och ett par strumpbyxor till julaftonens outfit.

Tuffbästis kom och mötte upp oss runt halv tre och tillsammans fikade vi på Waynes, där den bästa latten finns! Vi hann prata en hel del och Elise kunde hänga lite på henne då hon fick för sig att inte vilja åka vagn något mer. Det var även väldigt smidigt för jättegravida mig att ha Tuffbästis med i olika affärer eftersom Elise gärna sprang iväg och busade lite överallt… Phu! Jag fick köpt allt jag skulle idag och då hade jag inte en endaste klapp klar före besöket, ganska bra jobbat tycker jag!

image

De här två paketen är till de två pojkarna jag skrev om igår. De innehåller två olika spel som jag tror passar barn i deras ålder.

image

Nu är alla klappar utom en inslagen och bara rimmen fattas – de kommer. Jag behöver lite inspiration och tid att fundera bara. Alla vita klappar är från Elise.

När jag var inne hos gravida Alfvan igår såg jag att hon köpt så vackra kläder från Newbie till sin snart utploppande bebis så jag smet in på Kappahl idag för att kolla läget och såklart fick jag med mig lite plagg hem. Närmare bestämt fem stycken. Fast ni får bara se ett av dem här, för de andra hittar jag inte på nätet så jag får fota dem en annan dag, de är jättesöta! Nu har ju vi en hel del kläder i de minsta storlekarna men det mesta är somriga sådana, kortärmade bodiesar helt enkelt, det var ju sinnessjukt varmt sommaren 2010 när Elise kom till världen! Newbie är ett märke som Kappahl säljer och alla kläder är gjorda i 100% ekologisk bomull. Kläderna finns bara i storlek 50-68 och var ganska nytt när Elise kom till världen så jag missade mycket då. Men det tar jag igen till den här Militärbebisen för deras kläder är bara så underbara!

Elise valde den här fina stickade overallen i ren bomull med träknappar till sitt kommande syskon. Hon har bra smak!

5 thoughts on “Vår tjejmysdag!

 1. Ohh så mysig dag ni hat och praktiskt att ta buss. Sedan håller jag med dig, kan vara skönt då det är ett mindre köpcentrum ibland sådär, det är mindre folk, mindre ytligt kan man även säga så kan man också ta sig tid att ta fika och sådant. jag blir så avslappnad av det =D

  Fina paket du gjort också, dom vill jag ha, hehe

  Ja frågade dem bara för att han skulle komma ut ordentligt ef han ska sitta i bil sålänge, annars hade man själv gfått gå upp så enoooooormt tidigt, och jag vet att de har sina rutiner så de går alltid kl 7 med sin hund, så då var det ju bara perfekt =D

  Hoppas att du får en toppendag
  kramar

 2. Jag tycker också det är lättare att ta bussen ibland. Vi har ju busshållsplatsen ca 100 meter hemifrån. Och när det är tråkigt väder är det mycket lättare att bara hoppa på bussen i stället för att krångla precis som du skriver.
  Visst har hon bra smak lilla Elise!

 3. Åå vilken mysig dag 🙂 vi har alla juklappsinköp kvar.. Men ikväll kanske vi hinner;) söt dräkt Elise valde:) de har jätte härliga kläder.. Många juliga kramar från oss:D

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *