Veckans tunga benpass

Jag är ju med i Lofsans Challenge på Facebook, för övrigt ett ställe där jag rekommenderar alla som vill bli inspirerade inom träning och kost att gå med. (Sök på Lofsans Challenge på nätet och skicka en förfrågan om att få gå med. Det krävs bara att du gillar hennes blogg på Facebook. När ni ändå är i gilla-tagen kan ni ju gilla min blogg med, vet jag!)

Jag slängde i alla fall ut en fråga i Lofsans Challenge där jag efterfrågade tips på hur man bäst tränar benen. Jag har mest att jobba på där och behöver inspiration. Jag fick svar att jag inte skulle vara rädd för att köra riktigt tungt. En tjej rekommenderade mig att tänka ”riktigt tungt eller riktigt jäkla tungt”, och så fick det bli!

I tisdags var det dags för Benpasset och jag gjorde som jag blev rekommenderad. Jag får sällan träningsvärk nu för tiden men känner att jag tränat benen och rumpan och det är en så härlig känsla! Man liksom bara känner hur förbannat snygg man kommer bli! Eller hur?!

Så här körde vi: (Som vanligt tre varv per block och utan vila i blocken)

Block 1:

8 x Benpress i maskin (riktigt tungt. Jag körde på 90 kg för jag ville vara försiktig om mina knän med belastningen nu i början, men kände att jag klarar tyngre)

20 x Saxhopp

15 x Armhävningar (så många som möjligt på tå. Jag gjorde 10 på tå varje varv)

Block 2:

12 xLiggande lårcurl i maskin

12 x Vadpress

12 x Hängade benlyft (magträning)

Block 3:

10 x Upphopp på bänk

20 x Djupa step up (10 på varje ben)

 Avslutade med tre olika planklor, två varv:

1 min x Plankan på tå och armbågar

1 min x Plankan med benen på pilatesboll och raka armar

1 min x Sidoplanka vänster

1 min x Sidoplanka höger

 Vi körde så tungt och snabbt vi kunde på alla övningar. Pulsen var uppe i stort sett hela passet. Ett kul pass som det var en stor fördel att ha träningskompisar med på så vi kunde peppa varandra!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *