10 jag inte vill vara utan

På en del matbloggar listar de just nu 10 livsmedel som man inte vill vara utan. Inte för att detta är någon renodlad matblogg, men jag gillar mat och bloggar om det ibland. Så, här kommer min lista i alla fall, helt utan inbördes ordning.

Ägg

Jag älskar ägg och äter två om dagen. Idag har jag ätit fyra! Okej, lite överdrivet men jag gjorde en omelett till middag i brist på fantasi. Ägg är både näringsrikt och gott, dessutom kan man variera det i det oändliga: Kokt, stekt, pocherat, i bakning, i matlagning, i såser och i paj för att nämna några.

Kesella

Inte världsgott, men jag skulle inte vilja vara utan. I så fall hade jag aldrig fått i mig all protein så lätt som jag behöver nu för att komma i mitt livs form. Jag äter en kesellaburk (1% fett) om dagen!

Hallon

Mums! De bästa plockar jag själv på skogspromenaden. Antingen bara häller man in dem i munnen fortast möjligt, innan eventuella maskar tittar fram… eller så har jag dem i en smoothie eller på gröten.

Grapefrukt

Ätes varje morgon. Så otroligt gott och annorlunda smak som jag riktigt kan längta efter redan kvällen innan frukosten med grapefrukt! Jag skär den på mitten och gröper ur med sked. Elise och jag delar på saften som blir över i skalets botten.

Pasta

Det är bara att erkänna: Jag älskar pasta. Med tanke på den där livets form jag skrev om nyss så är det mycket sällan någon pasta når min mun nu för tiden. Jag är inte så ledsen för det utan det får mig bara att njuta mer när jag väl äter det. Vit pasta ska det vara – ingen jävla fullkorn!

Räkor

Skaldjur överlag är himla gott, men inte så mättande, tyvärr. Hm, det blir kanske lite räkor i helgen?

Fikon

Torkade fikon är godis. De är söta, otroligt söta och knapriga. Och söta. Men oh, så goda!

Cashewnötter

Äter jag några stycken varje dag. Många nyttiga fetter i de där små godbitarna!

Avocado

På tal om fetter… Variationen är stor med avocado: I smoothie, som pålägg, med äpple, som dipp eller som den är. Den är både mättande, krämig, smörig och fantastisk i sin smak! Det är inte mycket som slår en perfekt mogen avocado.

Murklor

De plockar jag med Hemliga Marie i skogen och sen torkar vi de dödligt giftiga svamparna i något år. Innan jag använder dem i min matlagning förväller jag dem i åtminstone två gånger, för säkerhets skull. Man vill ju inte riskera att aldrig mer få äta murklor! Otroligt mycket smak för att vara en svamp och för er som inte testat rekommenderar jag att göra det snarast. Ut i skogen med er!

6 thoughts on “10 jag inte vill vara utan

  1. Kan du inte skriva lite mer om hur du äter? Jag funderar på att ta tag i matlagningen och sluta äta så mycket pasta och sådant men jag tycker att det är svårt!!

    • Ja, visst kan jag göra det! Jag har tillsammans med min PT ett kostprogram som passar mig. Sen är det ju en annan femma om det funkar för andra, både resultatmässigt och karaktärsmässigt. Jag ska skriva lite mer som det!

  2. Kul läsning! Min lista ser liknande ut fast jag har aldrig smakat murklor, måste jag göra någon gång.

    Nej skriv du om onödiga varor så länkar jag gärna till dig. Men jag skriver kanske om såna saker ändå ibland! Kan aldrig bli för mycket =)

  3. Vilken bra smak du har 😉 Jag äälskar fikon, avocado, ägg, cashewnötter… försöker också dra ned på kolhydraterna just nu och då är ju dessa livsmedel ypperliga 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *