60 hamburgerbröd senare…

image

Elise fyller 5 år imorgon och framåt eftermiddagen väntas ett tjugotal gäster. Vi ska bjuda på mat och tårta och vill gärna göra allt själva från grunden. När vi har tid så älskar vi att stå i köket tillsammans och baka, laga mat och prata! Så vi väntade tills barnen somnat vid 22 (!).

Först skulle jag göra en filmjölkslimpa. Men när jag skulle hälla i filmjölken som jag haft i kylen oöppnad i en vecka, visade det sig vara lättmöjlk! Det fick bli en sen tur till Seven Eleven helt enkelt. Väl hemma snodde jag ihop den där limpan lite snabbt och påbörjade sedan bröd till mini-hamburgarna medan filmjölkslimpan gräddades i ugnen. Jag följde ett recept som lät smarrigt fast där de även gjorde själva mini-hamburgarna och de skulle Militärpappan göra, så jag följde själva bröddelen i receptet. Receptet var för 10 mini-hamburgare så jag dubblerade för att få 20 bröd. När allt står på jäsning läser jag del två i receptet: ”det blir 30 stycken bröd, så frys in resten”

WTF?! Så kan man väl inte skriva heller? Mycket oklart, märkligt och starkt förvirrande för mig. Så det var bara att börja rulla…

Här står jag nu, klockan är strax efter ett på natten, med sextio (!) mini-hamburgerbröd, en filmjölkslimpa och sesamfrön över hela jävla köksgolvet!

Militärpappan har gjort någon herrejösses-marinad till fläskkarrén som ligger och gottar till sig i kylen och så har han malt kopiösa mängder högrev och format till små burgare, som passar perfekt i mina bröd! Tjugo av dem alltså. Resterande fyrtio har jag fryst in… det blir många mini-hamburgerkvällar här i sommar, tydligen. Så, välkomna eller nåt!

3 thoughts on “60 hamburgerbröd senare…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *