Ett annat liv

Idag tog Frökenfarmor med sig barnen hem till Högsby och lämnade istället kvar Målarfarfarn hos oss. Eller om man vänder på det: idag lade vi beslag på Målarfarfar och som pant fick Frökenfarmor två barn med sig hem till Högsby. Vi ska måla om huset så bytet känns riktigt bra, än så länge.

När vi vinkade hej då utbrast jag: ”Men åh, kan jag inte få följa med er till Högsby?!” Tilia svarade snabbt och bestämt ”Nej, du ska laga mat mamma!!” Och visst är det så. Hus ska målas, män ska födas, mat ska lagas, skåp ska rensas, sten ska flyttas osv osv.

image

Jag går som vanligt in för min uppgift med full entusiasm och lusläser nu Lotta Lundgrens kokbok: Om jag var din hemmafru. Jag älskar den boken! Jag älskar Lotta Lundgren. Hon är alldeles tokig, riktigt bra och sjukt rolig. Dessutom snygg.

image

Såhär står det till exempel som inledning till rätten Pasta Bolognese: ”…de svenska hushållens kulinariska motsvarighet till missionären; ett regelbundet återkommande inslag i vardagen som den stora majoriteten vuxna i någon utsträckning lärt sig bemästra och uppskatta. Med tidens gång händer det emellertid att en och annan börjar fråga sig om själva grundkonceptet möjligen går att utveckla, förfina eller bara variera litegrann?
Och då svarar jag:
Har du provat med morot?”

Jag kör efter boken och inget kan gå fel, tänker jag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *