Afrikansk kikärtsgryta

En relativt ny grej vi har börjat med här hemma är att försöka äta vegetariskt en dag i veckan. Eftersom det aldrig hänt i våra liv tidigare så behöver vi testa många nya recept vilket är både spännande och utmanande! Idag blev det en kikärtsgryta som jag hittade HÄR.

Eftersom det var första gången jag lagade den här rätten och jag inte hade en aning om det skulle passa oss i smaken så gjorde jag bara två portioner. Maten var verkligen god och jag rekommenderar er att testa! Jordnötssmör har jag aldrig i mitt liv kommit i kontakt med förut och jag antar att den i den här rätten är till för att få ihop ett fullvärdigt protein, vilket är viktigt för vegetarianer att tänka på.

Som vanligt gjorde jag inte exakt som det stod i receptet och här är min version:

2 portioner:

1 tetra kokta kikärtor, 1 tetra krossade tomater, 1,5 msk jordnötssmör, 1/2 grönsaksbuljongtärning, 1 liten hackad gul lök, curry, oregano, chilipeppar, salt och peppar, en skvätt grädde.

Gör såhär:

Stek löken i botten på en kastrull, häll i tomaterna och kikärtorna. Koka upp med buljongen och jordnötssmöret, smaka av med kryddorna och ev en skvätt grädde. Koka ca. 10 minuter.

Servera med ris!

7 thoughts on “Afrikansk kikärtsgryta

  1. Måste man köpa en sån stor burk med jordnötssmör då eller finns det mindre förpackningar? Känns ju värdelöst att köpa på sig något man kanske aldrig mer använder. Iofs skulle det väl vara ett vettigt sätt att öka på As (eller min – jag gissar på att jag skulle falla mest) viktkurva.

    • Jag hittade inga särskilt små burkar och man kan säkert tillsätta lite jordnötter istället om man vill. Det blev iaf en god jordnötssmak på grytan med jordnötssmöret i.

  2. fattar inte varför, men ni som har wordpress har problem att kommentera på blogger ibland? nja inte dom svar vi hoppades på men allt är ju bättre än att inte veta. Nu tror man diabetes eller att hon inte kan koncentrera urinen. hoppas det inte är nåt utav det utan att hon bara är en liten en som har som ovana att dricka mycket, vilket många barn kan ha.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *