Allvarligt?!

Jag har, två månader efter Tilias födsel, trots helamning, fått tillbaka min MENS!!!! Vad i helvete?!

Efter Elise födsel och fem månaders helamning kom den igång igen efter ett halvår. När kom er menstruation tillbaka? Är det någon av er som fått den såhär tidigt trots helamning? Jag trodde liksom knappt att det var möjligt…

Kanske borde sätta igång och försöka köra på en tredje nu då, om nu kroppen är så jävla redo! Ha. Ha. Ha.

Typiskt.

20 thoughts on “Allvarligt?!

 1. mellan mina har jag aldrig fått igen den..men så fort jag slutat amma blivit gravid, så vill ni inte nu skydda er! å du fruksotbullarna var toppen goda!

 2. Om du ska köra på en 3:an nu då är jag åxå på. Säg till så vi kan samgöka! 🙂 annars är jag rädd för en nr 3

 3. Allvarligt..?!! Precis så tänkte jag när min mens kom tillbaka efter 3v trots helamning med Elias. Med Alwin kom den nog efter 4-5 mån. Så de va bara att åka o få ut preventivmedel… då vi inte planerade en nr 3 🙂 trots att min kropp verkade vara redo att producera pa löpande band.:)

 4. jag har förvisso inte helammat så mina har kommit 2v efter att avslaget slutat.. dvs 5-6v efter förlossningen..
  med elias pumpade jag ur i 3v efteråt.. o hade avslag lika länge då…

  usch va drygt ju! kram!

 5. Först blödde jag i typ 10 veckor sen fick jag mens efter en fri vecka haha! Härligt värre…

 6. För mig dröjde det det drygt 7 månader efter båda, helammade till knappa halvåret på första, dryga halvåret på andra. Så det var skönt 🙂 Satte ändå in spiral nästan exakt 2 månader efter sista, här blir inga fler ungar! 😉

 7. Kommer faktiskt inte ihåg när den kom tillbaka efter M. Nu är jag inne på min sjätte månad efter förlossning utan. Annars är ju det en av de bästa grejerna med att vara gravid o föda barn, det är ju att man slipper mensen 😉

 8. Jag tror att mensen kan komma igång om det går ”för många timmar” mellan amningarna, och om Tilia sover bra nu på nätterna (typ sex timmar i sträck) så kan det räcka, om man har otur, för att mensen ska komma tillbaka. Men du får i alla fall sova gott! =)

  Jag däremot fick tillbaka min mens efter ett halvår och då fick Isak ett mål ersättning per dag från tre veckors ålder och jag trappade ner mer amningen när han var 4 mån… Konstigt det där!

  • Fast min dotter ammade med högst 2-3 timmars mellanrum, även på nätterna i början, och min mens kom ändå efter 3-4 veckor efter förlossningen, och var regelbunden direkt! 🙂

 9. Efter 10 mån tror jag.
  Helammade6 mån, men ammade henne mycket i 9 månader, slutade strax innan hon fyllde ett år. Mysigt att amma men tror inte jag hade gjort på samma sätt om hon hade druckit.
  Men hon var alltid en frisk glad och nöjd bebis 😉

 10. men gud vad drygt.
  men jaja bara att satsa på trean då så det är gjort 😉
  nej skämt och sidor, vet de som fått det direkt som du och sedan de som fått vänta något år. det är märkligt hur kroppen fungerar.
  kramar

 11. Min kom också för några dagar sedan och jag blev minst sagt lika förvånad som dig…är det lixom möjligt?

  Med Selma slutade jag helamma efter bara 1,5 månad och slutade helt att amma efter 4 månader men det dröjer ytterligare en månad innan min menstrutation kom igång.

  James är snart 5 månader och helammas än så trodde jag var ”fri” ett tag till iallafall.

  Men så fel man kan ha och nu har jag lärt mig något nytt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *