Tilia 2 månader

image

Idag blir Tilia två månader! 

Tilia kan:

Hålla uppe nacken väldigt länge

Jollra små läten när hon pratar med mamma och pappa

Härmas och säga Krrrrrrr, när vi pratar

Skratta med ljud

Tilia tycker om:

Att byta blöja

Att bli buren, helst i BabyBjörnen

Att suga på nappen och i brist på den tar hon sina fingrar

När någon pratar med henne, då pratar hon tillbaka, länge

Att bada

När Elise leker med henne/vid henne

Tilia tycker inte om:

Att använda nässug

Att ha händerna under täcket på promenader i vagnen

Att ligga ensam

Att somna

Tilias mått:

Vi ska till BVC imorgon och uppdaterar då

Vikt:  gram

Längd:  cm

Huvudomfång:  cm

Tilia…

… vaknar och går upp runt klockan sju på morgonen och blir alltid väldigt glad när vi hämtar henne i sängen. Hon jollrar och pratar och ler stort när man säger godmorgon! Efter blöjbyte och mat läggs hon i vagnen och vi går till förskolan med Elise. Då, vid åttatiden, somnar hon oftast igen men vaknar när vi landar tillbaka hemma knappt en halvtimme senare. Vi hämtar Elise strax innan klockan tolv och eftersom jag går promenad med vagnen då så sover hon igen, oftast tills vagnen stannar tio minuter eller tre timmar senare.

Tilia kräver att bli buren nästan jämt men tolererar att sitta i babysittern i högst en halvtimme. Då flaxar hon med alla armar och ben så leksakerna gungar åt alla håll och kanter. Och så stirrar hon på dem och pratar med dem. Tilia är en riktigt pratglad bebis och har jämt svar på tal precis som sin mamma… Man kan prata med henne i en timme utan överdrift.

Kvällsrutin med mat, blöjbyte och pyjamaspåklädnad börjar mellan sju, halv åtta och oftast sover hon för natten runt åtta, nio. Hon brukar numera äta igen först vid tre, fyra  och sedan igen runt halv sex innan jag går upp. Detta tackar jag gudarna för! När hon somnar på kvällen lägger vi henne i en mjuklift och den sätter vi sedan ner i hennes säng. Efter nattmålet brukar hon somna när hon äter och får sedan sova i min säng, eftersom jag med somnar när hon äter då.

3 thoughts on “Tilia 2 månader

  1. Jag använder ett öronrens som heter Epi-Otic, suuperduperbra, det har kostat oss många vetbesök mindre då Bellman har problem i öronen lätt. Det finns att köpa på Apoteket, kostar 130 eller något tror jag. Det gör vi rent med 1 gång i veckan och hans öron är mycket finare efter det.

    Kramar

  2. Här var det jag som var såå otroligt trött igår vi var ute och borta hela dagen från kvart i 8 då den där militären kom och hämtade oss halv 5, mellan dottern somnade och höll int epå få i sig maten coh detta gjorde nattningen till ett ….. ja jag ska prova icas solhavre istället nästa gång! men den glutenfria kosten gjorde ju susen så jag undrar om vi inte ä rpå rätt spår!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *