Annorlunda pass för ben, rygg och bål

image

I förrgår körde jag ett pass i gymmet där jag tränade flera övningar jag aldrig gjort förut. Passet var för ben, rygg och bål med mycket fokus på balans och kroppskontroll. Passet kändes inte särskilt ansträngande men samtidigt blev jag riktigt trött i de muskler jag tränade. Efteråt tänkte jag att jag nog borde kört lite hårdare ändå…

… sen blev det plötsligt dagen efter. Aj! Och så kom den berömda ”Day after day after legday.” Himmel!!

Sammanfattningsvis: Ett sjukt bra pass som jag kommer köra igen! Jag körde ett block i taget med ingen vila mellan övningarna. Alltså ett triset sedan vila lite innan samma triset igen och igen. Därefter block två osv.

Block 1:
8 × Utfall i Smithen /ben
8 × Armhäv i Smithen med ett ben i luften
16 × Bollrullning m vaderna mot pilatesboll som sattes mot väggen. 90 grader i höften och raka ben. Rulla bollen längst väggen till skulderstående och ner igen.

Block 2:
8 × Marklyft
8 × Enarmsrodd i TRX med ett ben i marken och handen ner till marken bakom huvudet med rak arm.
16 × Rygglyft med pinne

Block 3:
8 × sidosträck på bosuboll /ben (se bild)
8 × Skidåkaren med rep. Med raka armar och böjda ben.
16 × Höftlyft på pilatesboll

Jag avslutade med 30 step up på en hög box, cirka 60 cm.

3 thoughts on “Annorlunda pass för ben, rygg och bål

  1. Låter som ett kul pass, men jag fattar inte allt. Hur gör du ”Bollrullning m vaderna mot pilatesboll som sattes mot väggen. 90 grader i höften och raka ben. Rulla bollen längst väggen till skulderstående och ner igen”, ”Enarmsrodd i TRX med ett ben i marken och handen ner till marken bakom huvudet med rak arm” och
    ” Skidåkaren med rep. Med raka armar och böjda ben.”. Säker jag som är jätte trög tänk en trött fredags kväll men….
    Testar gärna när jag kan övningarna. Alltid kul med nya upplägg 🙂

    • Nej jag vet, det finns en klar potential i beskrivningarna! Jag ville få ner passet innan jag glömde bort det. Ska länka till youtubeklipp där ni (och jag, så jag kan komma ihåg när jag kör passet igen) kan se. Återkommer!

  2. Godmorgon! Ny på din sida! Är åxå lite off när det gäller tränings uttryck. Hur hittar man Youtubel länken
    //maddi legat i vila i typ 3 år! Nystart

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *