Hot yoga för hela slanten!

image

Förra veckan skrev jag in mig på en yogastudio vid St Eriksplan, DuCalme. Den ligger ganska nära där jag bor och de hade ett bra erbjudande så jag klippte till på ett 30-dagars kort. Det var visst ett hot-yoga-ställe vilket innebär att de endast håller sina yogaklasser i 37 eller 40 graders värme. Spännade, tänkte jag, för något sånt har vi inte i Karlskrona,  vad jag vet!

Jag har nu varit på några pass där, bland annat Birkamyoga som utövas i 40 graders värme under 90 minuter. Det var varmt! Och coolt, roligt och något helt annat än vad jag är van vid.

Fösta passet sa instruktören till mig att målet för mig var att hålla mig i lokalen hela passet, om jag så skulle ligga platt i 90 minuter! Haha!! Det gick bra och mina mentala processer hjälpte mig igenom passet där jag kunde utföra allting och inte en enda gång fundera över att vilja gå ut. Jag upprepade mantrat tyst för mig själv: ”Det är varmt. Och jag accepterar det ”.

Efter varje pass finns färsk frukt, gurkvatten och te. Stället känns lyxigt och klasserna är små så instruktören har koll på oss alla och rättar vår teknik. Toppen! Jag är verkligen jättenöjd med DuCalme och har några veckor kvar på mitt kort där innan jag ska söka mig till nästa yogastudio. Härligt!

Idag inledde jag morgonen med ett pass vinyasa hot flow. Underbar start på en dag full med forskar-föreläsningar om stress. Balans i tillvaron!

One thought on “Hot yoga för hela slanten!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *