Augustiäventyr – Lalandia

I en av barnbassängerna med pappa

I en av barnbassängerna på Lalandia med pappa.

En dag fick jag ett sms från PT-kompisen (min PT för många år sedan) som frågade om vi ville hänga med till Lalandia i Danmark vecka därpå. Roligt med lite spontanitet, tyckte vi och var genast på! Vi träffades en kväll hemma hos oss över en tallrik kantarellsoppa för att planera och boka vår lilla tipp.

På onsdagen möttes vi upp vid Statoilmacken för att gemensamt köra ner till Rödby i Danmark. Resan ner tog ca 5 timmar och gick över all förväntan! Elise sov två gånger i bilen och däremellan lekte hon och jag ”titt ut” i baksätet, hon verkar aldrig tröttna.

Vi hade hyrt ett hus med sex bäddar och tak ända ner till gräset. Det var riktigt fräscht och precis lagom för oss fyra vuxna och två barn i ettårsåldern. Barnen lekte med varandra och vi vuxna pratade, grillade och spelade spel om kvällarna.

Elise och Milton leker "titt ut" med gardinen.

Elise och Milton leker "titt ut" med gardinen.

Första morgonen åkte papporna över till Tyskland för att handla lite alkohol, nu när vi ändå var så nära. Jag och PT-kompisen tog med barnen för att bada i det stora vattenlandet. Elise älskar att bada och vi hade roligt en lång stund innan det var dags för mat och sovstund. Vattenlandet besökte vi flera gånger under de tre dagar vi spenderade på Lalandia och hade lika roligt varje gång. Elise och Milton busade i barnpoolen och vi vuxna turades om att leka med barnen och att åka mer eller mindre läskiga vattenrutschkanor!

Mamman och en trött Elise på väg upp från dagens bad.

Mamman och en trött Elise på väg upp från dagens bad.

Som en krokodil

Som en krokodil

Två små i ett stort hav av billar

Två små i ett stort hav av bollar. Här på Monky Tonky land.

En eftermiddag bowlade vi när barnen sov och innan det var dags att åka hem besökte vi ett gigantiskt hägn med getter. Den absoluta höjdpunkten på resan, om ni frågar Elise. Hon är som galen i djur och väldigt mån om att få ögonkontakt när hon pratar med dem och pussa dem på nosen eller mulen.

Vi valde att resa hem när barnen skulle sova för natten och det funkade väldigt bra. Vi är jättenöjda med vår lilla tripp och hade riktigt trevligt tillsammans i dagarna tre!

Heeeej geten!!

Heeeej geten!! Pussa mig!!

Puss!

Puss!

En puss till!

En puss till!

3 thoughts on “Augustiäventyr – Lalandia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *