Bara döda fiskar flyter med strömmen

Nyss hemkommen från ett två dagars långt möte med jobbet där ämnen som ledarskap, värdegrund och jämställdhet diskuterades bland annat, kan jag ännu en gång konstatera att det bara är döda fiskar som flyter med strömmen.

Det har varit två mycket givande dagar där flera intressanta diskussioner och tänkvärda reflektioner kom fram. Och även en och annan inte lika reflekterad tanke gjorde sig till känna. Faktiskt.

Men det gäller att sticka ut. Provocera lite. För att ibland få igång en hetare diskussion, men ofta mötas av en förvånad inandning och höjda ögonbryn. Lite kul, tycker jag. Innan blev jag asförbannad, men det kommer jag ingen stans med, har jag märkt. Bättre att driva lite med det istället. Då når man fler, en annan sak jag märkt.

Jag säger som Tage Danielsson: ”Personer utan humor har jag väldigt svårt att ta på allvar”.

Kul prick, han Tage, men han hade sina poänger! Även Thorsten Flinck som i senaste programmet av Skavlan bland annat sa att det inte finns en enda genuin chef, utan menade att alla chefer är mer eller mindre rövslickare som på ett eller annat sätt just hållt med, för att komma dit de är idag.

Tycka vad man vill om Thorsten Flinck, men han är i alla fall jävligt ärlig! Och modig. Bland så mycket annat.

Men så är det ju också bara döda fiskar som flyter med strömmen… Och vem fan vill förknippas med en död fisk? Inte jag i alla fall, det är en sak som är säker!

Imorgon ska jag fortsätta min rättvisekamp, eller som många nog ser det, min pain in the as-taktik. Jag har bokat ett möte med Super-duper chefen. Han ska få höra en åsikt jag (och ett par till, som vågar erkänna det) har, men som de döda fiskarna aldrig skulle drömma om att ägna en tanke åt. Inte ännu, men snart!

One thought on “Bara döda fiskar flyter med strömmen

  1. Jag vill inte heller vara en död fisk! tur att vi har personalmöte ikväll så jag kan prova! HAHAHAH stackars kollegor!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *