Barnklinik och fredagsmys

Militärbarnet

Militärbarnet

På 18-månaderskontrollen fick Elise inte sina sprutor eftersom läkaren bedömde henne för sjuk. Hon tyckte att Elise rosslade jättemycket i nedre delen av luftvägarna och sa att vi behöver en elektrisk maskin som hjälper till att dra ner Elises medicin (Airomir och Flutide, mot förkylningsastma) på ett effektivare sätt än den andningsmask hon nu har. Vår BVC-sköterska skulle ringa till Barnkliniken, som har sådana masker och där Elise tidigare blivit behandlad, och de i sin tur skulle ringa upp denna vecka.

Idag ringde en läkare från Barnkliniken och bad oss komma in redan senare under dagen och vi fick en tid vid halv tre. När vi kom dit hade det kommit in en del akuta fall så vi fick vänta en stund, och självklart går det före. Efter en timmes väntan frågade vi en sköterska om hon visste ifall det var lång väntetid kvar och erbjöd oss att komma tillbaka en annan dag om det passade dem bättre för det vi skulle göra där inte kändes akut just idag. Hon kontrollerade och sa att vi skulle vänta för att det strax var vår tur.

Ytterligare två timmar senare fick vi prata med en sjuksyrra som mätte syresättningen i blodet (den var okej) och frågade vad vi gjorde där. Vi svarade och sa som det var och hon verkade inte alls förstå. Hon mållåste på att deras rutin var att inte ge ut en sådan mask utan sa att den vi har funkar bra. Fast uppenbarligen inte, enligt oss och BVC-läkaren. Då talade hon upprepade gånger om för oss att vi ska ge Elise den medicinen hon nu får, på samma sätt som tidigare men verkade allvarligt själv tro att hon berättade något som vi inte redan vet eller gör. Det spelade ingen roll hur många gånger och på vilka sätt vi förklarade att det är precis vad vi gör och ändå rosslar hon som en tok och måste tas upp varje natt minst en gång för att hon hostar tills hon spyr.

När klockan var halv sex kom sjuksyrran och sa att vi gärna fick återkomma under morgondagen klockan tre då vi får träffa en läkare. Så gör vi. Drygt att det tog tre timmar att komma fram till bara, kan man ju tycka! Och så hoppas vi såklart att vi blir lyssnade till imorgon och att läkaren kan göra något som hjälper Elise.

Elise var ganska trött efter tre timmars lek och host i väntrummet så resterade tid av kvällen här hemma gick lugnt till. Vi sjöng lite sånger och busade en stund men sen somnade hon på tre sekunder med vällingflaskan i munnen och jag kunde bära upp henne till sängen medan hon sov. Och pussa på hennes varma kinder så mycket jag bara ville! Så underbart vacker hon är, min dotter!

Under tiden lagade Militärpappan middag till oss och fredagsmys som det är serverades bacon- och ädelostfylld fläskfilé med egenfriterade potatisklyftor samt en mango chutneysås med ingefära. Riktigt gott!

Fredagsmys-middag

Fredagsmys-middag

5 thoughts on “Barnklinik och fredagsmys

 1. Amen jösses så får det inte gå till. Okej att akuta fall går före men vad var det för en bezzervizzertant? Usch!
  Hoppas nu det löser sig! Kram

 2. Middagen ser jättegod ut!

  Vad respektlöst av barnkliniken att låta er vänta så länge och sen be er återkomma en annan dag. Ok att det kom akutfall mellan, men då får man ge besked lite snabbare än så tycker jag, ni hade ju trots allt en bokad tid. Sen tycker jag att det är märkligt att en sköterska uttalar sig om hur de brukar behandla patienter, det är ju trots att en läkare ni har tid till för att en annan läkare tyckte att det behövdes. Det är ju inte upp till sköterskorna att ställa diagnos. Bara en liten reflektion…. Hoppas att ni får bättre hjälp i morgon!

 3. usch så jobbigt, vi har samma problem med våran dotter.
  Hon rosslar, hostar och snorar och en vanlig liten förkylning blir världens jobbigaste, först krupp och sen ett evigt rosslande och sen nån dag frisk och så är det dags för förkylning igen.
  Mimmi får airomir och flutide också men vi har inte fått någon diagnos om förkylningsastma, ingenting faktiskt, jo ,dem har sagt att vissa barn är så här.

  Hoppas ni får hjälp i dag!

 4. Hej! Just nu har jag en tävling i bloggen där du kan vinna ett presentkort värde 250 kr hos HejBaby.se – tuffa kläder för barn 0-6 år 🙂 Kika gärna in och var med i tävlingen 🙂 Om du inte gillar reklamkommentarer som denna så ber jag om ursäkt, radera den bara… Har jag råkat skicka till dig fler gånger så ber jag återigen om ursäkt. Inte lätt att hålla koll på alla man vill göra reklam för 🙂

  http://moniasundgrenjansson.blogg.se/2012/january/vinn-presentkort-hos-hejbabyse.html

 5. Helt otroligt att det ska ta tre timmar och att det alltid ska finnas nån som motsäger sig det man själv och andra i vården redan vet. Vår dotter, som nu är 3 år, har samma mediciner. Hon fick förkylningsastma när hon var strax över ett år. Än så länge funkar de hyffsat, men vi har suttit många gånger på jouren o akuten för att hon ska få inhalera ”bättre” mediciner. Visste inte att det fanns en maskin som gör att de får i sig dem bättre. Hoppas nu att det är bättre hos er!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *