Uppdatering Barnkliniken

Tack för era kommentarer angående förra inlägget om Elises förkylningsastma! Verkar som att många har samma problem eller diagnos på sina barn. Det är frustrerande när man upplever att ingen lyssnar, som har betalt för att göra just det.

Vi fick en ny tid idag och en läkare som lyssnade på vad vi hade att säga. Det hela är lite förvirrande för oss, för vi tyckte ju att Elise var alldeles jättefrisk i måndags när vi var på 18-månaderskontroll, men det var hon inte alls enligt BVC-läkaren som inte ville ge henne något vaccin.

Barnkliniksläkaren lyssnade på Elise och sa att hon förvisso lät tät i nedre luftvägarna men att syresättningen till blodet var bra och att hennes allmäntillstånd var toppen. Och så är det ju på dagarna, tycker vi med och förskolan, för vi har frågat där med såklart och de menar att Elises energi och glädje är lika med de andra barnens. Barnkliniksläkaren tyckte det var märkligt att Elise inte fick något vaccin i måndags och angående den där elektriska apparaten som skulle kunna hjälpa till att dra ned medicinen längre ner i luftvägarna menade han att Elise inte behövde någon sådan. En sådan apparat använder barn som har riktigt svårt att andas och kanske oftare än vid förkylning. Han menade att det finns flera andra saker och mediciner vi kan testa och utesluta innan vi börjar tänka på en sådan och det kändes som ett logiskt resonemang, tyckte vi.

Det bestämdes att vi ska ge Elise Airomir (luftrörsvidgande) en dos varje morgon och kväll samt efter en kvart ge henne två doser Flutide (cortison), både morgon och kväll. Ingen Mollipect så långt det är möjligt för att lättare se vad som har egentlig verkan. Detta ska vi göra fram till på torsdag då vi har en ny tid på Barnkliniken för att lyssna på henne  igen och bedöma utifrån det hur vi ska gå vidare.

Vi är nöjda med besöket idag och det känns bra och kontrollerat att göra såhär och att vi har en återbesökstid framför oss. Framförallt känns det skönt och värdigt att bli bra bemött!

6 thoughts on “Uppdatering Barnkliniken

 1. Åh vad skönt!! Äntligen någon som lyssnar och kommer med bra råd, mer sånt istället för att bara skriva ut medicin efter medicin.

  Sover bra när jag väl somnar, dock blir det ca 3 kissrundor på natten men det är inget som stör. Var likadant med Astrid och ja, man gör det nästan i sömnen haha
  Det där med läggning är ju jobbigt. Inte själva sagobiten för den älskar jag, dock efterlyster jag ju liiite variation på sagor hahaa
  Men sen har vi liksom inte velat, orkat ta fighten med att hon ska somna själv så när vi läst sagan hon önskar så sitter vi bredvid henne tills hon somnar… Så idiotiskt jag vet men ibland är det mysigt att klappa henne över ryggen och sitta där i 15-20min..
  Men allt som oftast tar det nu ca 45min och då blir man rätt less…
  Så vårt mål har varit sedan innan jul att ta tag i detta men då var det så mkt sjukdom så tänkte vi att vi tar det sen.. och nu kommer snart bebisen så då tänker man att vi tar det sen… Suck….

 2. Ohh vad skönt att ni vart så bra bemött och att ni kommer få en kur som kan var effektiv =D, håller tummarna. Hehe, min sambo gillar att vara i skogen han med, skratt. Eller så är han hårt hållen, skratt. Nerrå, han gillar det också. Men när det kommer till Träning och sådant är jag mer på. Han kan följa med och spåra ibland och så =D

  Hoppas att ni har en toppenkväll
  kramar

 3. Tack, näee ej utbildad, alltid varit intresserad bara. Hade tänkt börja plugga till det, men tål ej en hel del växter så fick avstå för det
  Kraaaaamar

 4. Skönt ändå att ni fick tag på en läkare som har koll på vad som rekommenderas och inte. Här har ju också BVC läkaren skrikit till i onödan (har det visat sig) några gånger, jag har tyvärr inte speciellt mycket förtroende för dem längre. Först var det för att hon inte vände på sig självmant vid 6 månader (jättemycket att oroa sig för när ungen satt själv tyckte jag då – ironi), sen var det för att hon inte gick upp i vikt ordentligt och på den banan var det. Ironiskt nog glömde han sen att boka in uppföljningen till ögonläkare åt henne – så det ska jag roa mig med nu 1 år för sent.. 🙂

  Men visst verkar problemen med luftrören och irritationer i samband med förkylningar vara jättevanligt. Vi har ju samma här, även om det är betydligt lindrigare än stackars Elise.
  Och klart man ändå undrar hur de orkar hålla upp tempot på dagarna – vi vet ju hur trötta vi är av tunga nätter!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *