Bebisträff med semlor

I Torsdags var vi sex mammor, fem döttrar och en son hemma hos oss för att prata och leka. Jättemysigt! Tomatsoppan som jag bjöd på blev mycket uppskattad, så också mina semlor. Härligt! Det var årets första semlebak för min del. (Fast i Karlskrona säger vi nog SEMELBAK eftersom vi säger nycklen och cyklen). Jag har allt lite hemligheter för mig när jag bakar semlor och de är baserade på förra årets misstag som blev till framgång. Goda, saftiga och fina blev dem i alla fall!

Vi mammor hade trevligt och pratade i mun på varandra, allt i sin ordning. Barnen satt eller låg på golvet i en ring och verkade trivas i varandras sällskap. Så söta! Vissa av dem pratade, eller rättare sagt gjorde läten i mun på varandra, de med! När alla besökare lämnat tog jag, Elise och Vackraste hunden oss en promenad bort till en mamma som inte kunde komma för dottern var sjuk. Vi lämnade två semlor med förhoppningen att de snabbt blir friska igen!

Väl hemma satte jag Elise i gå-stolen så jag skulle kunna plocka undan i köket efter lunch och fika. Och det var precis som att någon av de andra bebisarna hade talat om för Elise att: ”Du vet, att om du håller upp händerna och lutar sig framåt i gå-stolen så kan du springa hur fort som helst!” För det var precis vad hon gjorde när jag satte ner henne i den. Ett helt nytt tempo, galet snabbt! Så rusar hon nu runt och gör ett läte samtidigt, som att harkla sig konstant långt ner i halsen. Ett läte som en av bebisarna som var här idag har som sitt eget kännetecken.

Agnes är starkt misstänkt!

Agnes och Elise

Agnes och Elise leker och delar hemligheter!

 

2 thoughts on “Bebisträff med semlor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *