Fram och tillbaka

Efter att ha busat med mig hela förmiddagen somnade Elise vid 11.30 igår. Hon brukar, till mitt förtret, bara sova kortare stunder om jag inte går med henne i vagnen för då kan hon sova i flera timmar. Igår ville jag inte gå ut så jag förväntade mig att hon skulle sova i sin säng i 20 minuter men hoppades på 30. Det skulle passa ganska bra för vid 13.30 skulle jag och Elise träffa min PT. Och innan dess skulle Elise äta lunch, med allt vad det innebär…

Klockan blev 12.30 och Elise sov fortfarande! Jag förberedde allt jag bara kunde förbereda för att det skulle gå snabbt när hon väl vaknade. Men hon vaknade inte. Typiskt att hon sover länge den enda gången som jag hade en absolut tid att passa! Tillslut fick jag väcka henne, efter en och en halv timme.

Ner i köket, stoppa i henne mat, mata, mata… Byta blöja, tvätta ansiktet som var orange av lunchen, Elise gråter. På med rena byxor och så ytterkläderna utanpå, ner med piphunden i källaren, låsa och in i bilen. Jag körde jättefort in till stan och var på gymmet prick halv två. Jag sa till i receptionen att jag var lite sen om PT:n skulle undra. Upp i omklädningsrummet, Elise pratade med en naken tant medans jag bytte om i all hast. Låsa in prylarna och sätta bebisen på höften och ner till receptionen. På plats, äntligen!

Då hade det visst blivit en miss, så min PT var ledig. Vi hade bokat klockan 13.30, men någon hade missat den bokningen när hon ringde om sina uppdrag den dagen. Typiskt!

Jag var redan ombytt men det är inte a piece of cake att träna med Elise längre och jag hade ändå bestämt träning med en kompis vid 17.00 så jag bytte om igen och åkte hem. Jag åkte via Tuff-bästis kompis som hade frågat efter lite kläder i storlek 62 till hennes lilla dotter. Jag hade packat ihop en kasse som jag lämnade av hemma hos henne och sen körde jag hem.

Väl hemma ringde Militärpappan och meddelade att han skulle jobba över några timmar och inte komma hem förrän runt 20.00. Jag avbokade träningen med min kompis, ringde Hemliga Marie och lagade mat istället. Hemliga Marie kom när hon slutat jobba för att passa Elise en stund så jag kunde handla lite och gå med Vackraste piphunden. Vi åt middag ihop och Hemliga Marie gav Elise kvällsgröten. Så snällt!

När vi vaknade i morse var vi utan el. Det var helt svart ute, inga gatulyktor och inga fönster som lyste. Nästan lite kusligt. Jag bytte blöja i skenet av en ficklampa och tände ljus i hela huset. Militärpappan gick ut för att hämta ved och tände sedan eld i kaminen. Lagom till det var klart kom strömmen tillbaka och jag släckte ljusen igen. Då gick strömmen för andra gången. Jag tände ljusen och trots att strömmen kom tillbaka för nästan en timme sedan myser vi med tända ljus och en sprakande brasa, jag, Elise och Vackraste hunden.

Idag blir en bättre dag!

3 thoughts on “Fram och tillbaka

 1. Murphys law… Herregud vilken dag!

  Idag blir det en bättre dag.

  Tänkte själv sticka iväg och träna på mammagympa men jag hoppar nog det för det har pruttats och bökats inatt så jag känner mig mer död än levande ;P

 2. Gud vad mysigt med brasa och massa ljus.. Nu längtar jag så till vårt hus. Det var verkligen en snurrig dag för dig igår.. Hoppas verkligen denna dag blir bättre, men det tror jag säkert :o) Kramar från oss

 3. Å vad typiskt när du hade stressat så att det inte vart nåt.
  Särskilt när Elise sov så gott, tänk vad saker du hade hunnit göra hemma.
  Läskigt när allt är mörkt tycker jag.OCh idag lyser ju inte solen heller. I alla fall inte här för här regnar det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *