Bebisträffar

När jag var gravid lade jag ofta märke till hur många andra människor tittade på min mage, sökte ögonkontakt med mig och log. Jag äcklades ofta av min enorma klump till kropp, men försökte ändå småle lite tillbaka. Som ett svar liksom. Fast jag visste ju inte riktigt vad jag bekräftade, alla tänker ju olika, speciellt människor jag aldrig tidigare ens sett!

Nu är magen borta, eller nästan i alla fall… Den lilla bula som är kvar är det fan ingen som tittar på och ler ömt åt! Kanske allra minst jag själv. Nu har jag något annat som drar glittrande ögon åt sig – barnvagnen, Elise, den finaste… Förutom vissa, mestadels män i övre medelåldern (läs: gubbar), som slänger besvärade blickar och försök till fyndiga men bittra kommentarer som ett sätt att uttrycka sin irritation över att två barnvagnar rullas i bredd. Bortsett från dessa gubbar möts jag av många gulliga leenden när jag har Elise med mig, alltså typ jämt.

Jag har även lagt märke till en könsskillnad inom området när det gäller barn. Små killar springer ofta förbi utan att ens verka lägga märke till vår excistens medans små tjejer ofta avbryter leken, vänder sig om och tittar ner i vagnen. Intressant iakttagelse!

Det var inte detta jag tänkt skriva om egentligen… Utan om bebisträffar. Många bebisträffar blir det! Man behöver ju varken vara sysslolös eller känna sig ensam som mammaledig här inte! På BVC har vi blivit kallade till sex träffar tillsammans med mammor som alla är förstagångsföräldrar och dessutom bor i närheten av varandra. Under de sex träffarna kommer vi att få möta bland annat en barnpsykolog och en kvinna från apoteket som pratar om deras babyprodukter. Vi får utbildning i hjärt- och lungräddning på barn och lite om babymassage och smakportioner. Denna grupp består av åtta mammor med tillhörande bebis och jag ser fram emot dessa trevliga och informativa träffar! Dessutom har de flesta av dessa mammor även hund.

Under graviditeten hade vi en föräldrarutbildning på MVC och där var vi sex par med tillhörande magar som fortfarande träffas när tillfälle ges. Papporna är med om det infaller på en helg, annars försöker vi mammor med numera tillhörande bebis att träffas vart annan vecka. Nästa torsdag kommer de hit allihop!

Varje vecka träffas vi även ett gäng mammor som är vänner sedan tidigare eller vän till en vän. I denna grupp är vi sex mammor och barn i varierande åldrar, från Elise 2 månader till Ylva 10 månader.

Jag tycker att det är roligt att träffa andra i ungefär samma situation, med liknande vardag som man kan utbyta erfarenheter med. I morgon väntar bebisträff hos Waldemar. Det ser vi fram emot!

MVC-Bebisträff 9 september

Bebisar på rad. Vissa breder ut sig mer än andra...

Selma Elise Leonard

En del använder armarna för att visa sin storhet...

Selma Elise Leonard

...andra använder benen!

3 thoughts on “Bebisträffar

  1. Jag tycker knappt man hinner med allt nu när man är mammaledig. Man ska ta hand om barn och hem och hinna fika och gå på föräldragrupp. Men skitkul är det!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *