Babyrytmik och BVC

Igår var vi på babyrytmik på Mariagården här i Lyckeby. Det var både mysigt och trevgt! Elise verkade trivas hur bra som helst med alla fina sånger runt henne. Hon log och jollrade, trots att hon egentligen var väldigt trött. Sångerna var också bra då de var väldigt lätta för mammorna och pappan att lära sig.

Efter ungefär en halvtimmes sång och lite dans tog vi en kopp kaffe och minglade runt lite. Vi var omkring femton mammor och en pappa och flera av dem kände jag igen. Ett par från mina olika babyträffgrupper som jag skrev om i förra inlägget och någon från samma gymnasieskola som mig. Och så min förra PT (personliga tränare) som fick barn ungefär samtidigt som mig.

Jag och PT:n bestämde träff för en promenad senare på dagen och var ute i två timmar med barnvagnar och Vackraste hunden. Väldigt trevligt med sällskap, måste jag säga! Efteråt gick vi hem till mig och åt mellanmål. Vi bestämde oss för att ta en löptur ihop nästa vecka. Härligt!

Nu är vi nyss hemkomna från BVC dit vi fick gå i regnet eftersom Militärpappan hade bilen… Jag avundades verkligen Elise som låg i sin vagn under både täcke och regnskydd och pratade med Barbapappa hela vägen utan att ens verka märka att det regnade utanför. Jag hade regnkläder såklart, men blev lite blöt ändå och fick stänk på glasögonen så jag hade svårt att se ut. Glasögon är verkligen inte gjorda för att använda när det regnar ute, men jag ´varken orkade eller hade tid att pilla i linserna och ville ändå se normalt, så kepsen åkte på istället. Skyddar i alla fall lite.

Elise vägde 6570 gram och var 59,5 cm lång. Vi var där på 2 månaders-samtal och jag fick fylla i ett frågeformulär om hur jag mår. Detta för att de vill fånga upp de som eventuellt mår dåligt och erbjuda dem hjälp. Jag tycker att det mesta flyter på bra och jag mår riktigt utmärkt, så det blev en trevlig pratstund med BVC-sköterskan. Jag passade på att ställa lite frågor och hon sa bland annat att vi kunde ge Elise Miniform innan kvällsmålet då hon verkar ha lite ont när hon bajsar ibland och framförallt på natten då hon gärna vaknar av att hon bajsar och gruffar. Jag är skeptisk. Som alltid. Men nu är det ju inte jag, nu handlar det om Elise. Ska mitt barn kanske ha lite ont i magen på natten för att jag inte vill stoppa i henne konstgjorda droppar? Knivig situation. Måste fundera lite på det…

3 thoughts on “Babyrytmik och BVC

 1. Cebastian får Sempers magdroppar. En gång var det så hård bajs att han skrek av smärta och det vill jag inte uppleva igen.
  Visst är det kul på rytmik? Vi ska dit på torsdag igen.

 2. Isak får också Sempers magdroppar, vi märkte bättre effekt av dem än av Minifom. Annars kan du ju testa att massera varje kväll, vi går på babymassage och där får man lära sig kolikmassage.

  Ja här hemma finns det aldrig lightprodukter, ibland halvfabrikat om de är utan tillsatser och så kör vi ekologiskt så gott det går. Folk tycker att vi är galna som lägger så mycket pengar på mat varje månad men för mig är det väldigt viktigt att äta bra och så har jag ju ett stort intresse för det också. Ska ju börja plugga till dietist nästa år!

 3. Hon och E är nära samma storlek.

  Jag tycker det är så svårt att småprata med BVC. Jag har aldrig lust att berätta något.

  Minifom eller ej beror väl på precis hur ont. Jag tycker det hjälper och alternativet är många timmar skrik. Men kanske räcker det för Elise att arbeta upp lite tarmrörelser och det kan man göra med massage och cykla med benen mm.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *