Benträning a’la Satan

Efter den inflammation jag fick i ryggen för ett tag sedan har min personliga tränare lagt om mina styrketräningsprogram. Jag har inga känningar alls efter inflammationen men vill inte att den ska komma tillbaka och den risken finns ju alltid. PT:n har lagt upp mina styrkeprogram så att när jag tränar rygg så tränar jag Rygg och när jag tränar andra delar av kroppen så försöker vi inte koppla in ryggen så mycket. Ja, så lite som det nu går i alla fall.

Jag har kroppen uppdelad på tre pass: Pass 1: Axlar, bröst, triceps. Pass 2: Rygg, biceps. Pass 3: Ben, mage. Benpasset har alltid varit det tråkigaste, tycker jag. Jag har alltid, så länge jag kan minnas, hatat att träna ben! Dels för att det är så tungt, dels för att man alltid får sådan grym träningsvärk och dels för att jag liksom aldrig kännt att jag blivit bättre, tror jag. Benpasset har jag alltid försökt stöka av så fort som möjligt och jag har förmodligen inte haft full koncentration på det jag gjort, jag vill liksom bara där ifrån. Men nu är det slut på det!

Idag körde vi igenom det nya benpasset tillsammans. My God, säger jag bara! Att jag inte dog! Det var full rulle i femtio minuter och det äpplet jag åt lite för nära inpå passet åt jag många gånger till under den timmen, om jag säger så… Hon hade lagt upp passet i superset med en tempohöjare på andra övningen. Första övningen var till exempel benpress i maskin, så tungt som jag bara orkade, men bara 10 repetitioner. Direkt där efter skulle jag ställa mig på golvet och hoppa upp i luften för att landa i ett utfallssteg och där hoppa mellan utfallsstegen. Tills jag nästan dog. Sen fick jag vila lite, för att sedan köra på två varv till. Och detta var bara inledningen… Hela passet var uppbyggt i superset, både för ben och mage och jag gillade det!

Det var sjukt tungt, det kändes nästan som jag dog lite och jag mådde verkligen illa passet igenom. Jag var jättesvettig, trött så benen skakade och magen krampade efteråt. Och jag lär inte kunna gå på ett par dagar, för att inte tala om att sätta mig på en toalett, det är verkligen det värstaste med att träna benen hårt, tycker jag!

Jag kan konstatera att jag inte kommer kunna glida igenom ett benpass på gymmet igen, men jag konstaterar samtidigt att jag kommer ha det så himla roligt! Och: Fatta vilka snygga ben jag kommer få (så småningom…) Det här var verkligen ett pass i min smak! Blodsmak är gott!

4 thoughts on “Benträning a’la Satan

  1. Leg extensions är värst. Mjölksyran kommer som ett brev på posten. Idag är det benträning för min del, men jag har minsann börjat gilla det hahaha

    Likadant med att folk kommer fram och rör på min mage. Vem ger de rätt till det? Nä, gubben jobbar inte på gymmet som tur är

  2. Hej! Härligt med ordentlig träning, jag hoppas på att kunna träna ordentligt på jobbet i höst men jag vet inte, brukar aldrig kunna ta i ordentligt där, känns så pinsamt när alla tittar på en… Borde man inte komma ifrån det där snart??
    Jag ser fram emot att börja jobba men vi har inget folk! Jag å kompC e de enda i kompledningen så vi ska tydligen lösa ALLT över tiden, samtidigt har vi knappt några anställda soldater så jag vet inte vad jag förväntas göra men det visar sig väl…
    Blir ca 50% veckor fram till jul.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *