BF+4

image

För fyra dagar sedan skulle jag fött barn, enligt alla beräkningar, men än är det inget som händer inuti mig. Lite drygt på ett sätt såklart eftersom man liksom går och väntar på att just föda barn.

Vad jag förstår det som så är det många gravida som går över tiden som tycker att varje timme är en evighet. Riktigt så känner inte jag och det är jag glad för. Dels beror det på att Elise upptar mycket tid och energi just nu och det är så roligt att få vara med henne och följa hennes utveckling varje dag! Det beror även på att jag hittar på en massa saker att göra, främst rensa ur och städa, saker jag inte vanligtvis har en massa tid över till. Och jag älskar det! Dels beror det på att Militärpappan är hemma med oss hela dagarna, det gör att jag får möjlighet att ta allt i min sakta mak, sova när jag vill och vila mellan varven. Jag njuter av varje dag som går nu!

Samtidigt vill jag gärna inte bli igångsatt. Jag vill så himla gärna att förlossningsarbetet ska börja av sig självt och det på hemmaplan. Det värsta vore ändå att gå över till 42+0 och sen ändå bli igångsatt… Knivigt, det där! Får se vad läkaren säger på tisdag när hon ska göra en ny hinnsvepning. Då kan hon ju säga om det hänt något mer med min livmodertapp eller om ingenting hänt, som det känns. Jag har ju inte ont, inte ens lite.

Fast vissa saker är jobbiga nu, det måste jag medge. Jag är konstant jättevarm och svettas mycket, främst om nätterna. Och jag som knappt svettas när jag tränar vanligtvis! Min kropp samlar på sig mycket vatten nu så fingrarna är tjocka och tårna likaså, jag kan inte knäcka dem… Benen svullnar snabbt och fotknölarna blir lätt osynliga. Fogarna gör ont igen och jag är sjukt jävla otymplig! Jag kan bara ta på mig en strumpa och ta av mig en sko.

Men jag slipper fortfarande kissa på natten!

image

7 thoughts on “BF+4

 1. hehe tack!;)
  drömde om dig inatt , det hela var skitunderligt.. du hade barn ihop med min kompis sambo… en pojke.. som var 5-6mån men såg ut att vara 2-3år bara det att han inte kunde sitta helt stadigt osv.. haha! 😉
  o du bjöd mig på mat 😀 sedan skulle du lära mig att sjunga, för jag kan inte sjunga men det kunde du!
  så vi var till en skola där det var en sångpedagog då.. 😀 hahaha

 2. Jag hoppas det kommer igång av sig självt snart! Det är en skön känsla att få rensa ut, fixa och dona. Lite terapi tycker jag 🙂 Jag hoppas varje gång ett inlägg från dig dyker upp att det ska innehålla en bild på nyfödd militärbebis. Så spännande!
  Kram

  • Tack för din fina kommentar! Snart är militärbebisen ute, hoppas jag! (BF+6 idag)
   Följer dig med stor spänning i mitt (och min mans) favvoprogram, Sverigen mästerkock! Stort lycka till!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *