Chokladmousse med lakrits

image

I mitt förra liv,  när jag åt socker ni vet… då älskade jag Marabous chokladkaka Black, den med lakrits. Inte för att jag ens är lite sugen på godis eller saknar socker men ikväll när jag skulle svänga ihop min kvällssmoothie, som jag nästan alltid experimenterar fram, kom jag på att jag kunde göra något liknande den där goda chokladen.

Jag experimenterar ofta med smoothies och premisserna är nästan alltid: Proteinspäckat, kolhydratsfattigt, gott och såklart utan tillsatt socker. Kvällens variant kvalar in på listan lätt!

2 äggvitor
1 dl kvarg
3 msk kakao
Knappt 1 tsk lakritspulver
Vispa äggvitorna till hårt skum.  Rör ner resten och vispa ihop allt. Färdigt!

Ett klart bättre alternativ till den här:
image

Och vad jag kom ihåg smakar de typ likadant! Fast här slipper jag både socker, kakaomassa, skummjölkspulver, smörfett och massa annat skit.

5 thoughts on “Chokladmousse med lakrits

  1. Det där låter riktigt smaskigt! Försöker få till den där utmaningen här hemma… med mig själv går det rätt bra att vara utan socker, sämre för maken.
    Men jag intalar mig att det är vad som får mig att hålla de minuskilon jag skaffat under hösten o då går det lätt som en plätt 🙂 Nu har jag till o med köpt 2 (!) par nya byxor och kan ha kläder som passade innan första graviditeten, för ca 6 år sen nu. Toppen! 🙂

  2. Wow, måste testa. Bra jobbat med sockerutmaningen, laddar själv inför något liknande… Frågan är hur länge det är legitimt att ladda, hittar alltid nya ursäkter…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *