Cykla till jobbet!

image

Idag cyklade vi till föris. Elise tog sin sparkcykel för den gillar hon bäst. Tilia cyklade på sin röda cykel utan stödhjul, för hon är grym på att cykla! Vi jobbar just nu med att starta och stanna så det blev onekligen lite trixigt bitvis idag eftersom jag med valde att cykla, på min lila cykel, för den är helt fantastisk!

Jag har gjort mig av med min hybrid-cykel eftersom jag får ont i höften av att sitta så vikt i höften. Istället har jag införskaffat en riktig tantcykel, vilket jag aldrig trodde att jag skulle göra! Men som jag älskar den! Den är från Treck och modellen heter Stockholm. Den är ljuslila och har detaljer på sadel och handtag så man blir lite kär. Vi har sällskap till jobbet så ofta som möjligt för det är skönt att vara utomhus och nu när jag studerar sitter jag stilla mer än vanligt och att röra på sig ett par mil om dagen känns då helt rätt! Jag har ca 10 km till jobbet. Alldeles lagom, tycker jag.

image

Och så denna stad. Ett nöje att cykla, i alla fall i väder som vi har haft de senaste dagarna. Bedöm själva! Vattnet följer min sida nästan hela vägen till arbetet.

image

Mina tio anledningar att cykla till jobbet:
* Jag blir glad
* Jag får frisk luft
* Jag rör på min kropp och får vardagsmotion.
* Jag sparar pengar i jämförelse om jag tar bilen eller bussen.
* Jag värnar om miljön.
* Jag kan hälsa på min morfar vid hans grav på vägen.
* Mina barn får cykelträning och större ansvar.
* Jag får uppleva naturen.
* Jag får en lugn stund för mig själv där jag planerar dagen, reflekterar eller samlar tankar och intryck.
* Jag hinner lyssna på en intressant pod, om jag vill.

2 thoughts on “Cykla till jobbet!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *