Dag 1: Min idrottsbakgrund

Jag är inte en av dem som tränat hela mitt liv och tävlat inom en massa sporter sedan barnsben. Mitt intresse för träning och hälsa har kommit med åren och har ändrat riktning mer än en gång.

Ingen i min familj är särskilt sportig (jo, min bror, men han räknas liksom inte för han kom efter mig). Vad jag menar är att jag inte växt upp i en sportintresserad familj, inte över huvud taget. Min morfar däremot har bland annat gjort otaliga Svenska klassiker och eftersom han alltid varit min stora idol tror jag att han inspirerat mig även på det idrottsliga planet emellanåt.

Från att ha hoppat runt på gymnastik i flera år som ganska liten, började jag rida när jag var 10 år. Trots att jag tyckte att det var lite läskigt med alla stora ganska farliga hästar som stod i spiltor med rumpan (och sparkande bakben) mot mig så tog det inte lång tid förrän jag blev en riktig hästtjej som tillbringade mer tid i stallet än någon annanstans!

Det är i och för sig alltid rädslan som jag drivit mig i det mesta jag gjort. Eller kanske utmaningen? Jag måste bevisa för mig själv att jag vågar, att jag kan och att jag är bra. I allt. Mer om det en annan dag!

Jag tog ridlektioner i många år, skötte hästar och ponnyer, tränade och tävlade i både dressyr och hoppning, red in lite ponnys och red till en och annan häst. I flera år red jag två hästar om dagen och ni som är hästtjejer vet vad det innebär i tid med allt som tillhör hästlivet!

Någon gång i nian fick jag upp ögonen för andra idrotter och från att ha varit en medelmåtta på gymnastiken i högstadiet var det en självklarhet att vara bäst i klassen på idrott under gymnasiet. Det sporrade mig! Jag började på SATS med spinning och aerobics som 17-åring och i nästan tio års tid tog jag klasser på olika gym. Bredvid mitt hästintresse. Hur hann jag?!

När jag ryckte in i lumpen efter gymnasiet fick jag lägga hästintresset på hyllan och göra plats åt hundträning som blev min specialitet. Vi tränade en hel del under min värnplikt, men inte direkt några spinningpass, utan mer gå väldigt långt med tung packning, eller strida i skogen till exempel.

Min idrottsbakgrund har gått från gymnastik och hästsport, via lite olika bollsporter (som jag aldrig blev bra på) till spinning, dansklasser och box.

För ett par år sedan fick jag upp ögonen för en annan sport och mer om det får ni läsa dag 11 och 12!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *