Efterrätt på mitt sätt

Igår bjöd Syster Yster på middag på Landet.  Pepparrotssoppa och skagentoast med Kalixlöjrom till förrätt, renfilé till varmrätt och fruktsallad till efterrätt. Allt var fantastiskt gott!

Jag är en riktig sucker för förrätter (och efterrätter) och det händer faktiskt att jag på restaurang hoppar varmrätt om jag inte är våldsamt hungrig. Syster Yster serverade finhackad fruktsallad till efterrätt med vaniljglass och kolasås som hon gjort genom att koka sockrad kondenserad mjölk i sin burk i vattenbad på spisen i fyra timmar(!). Enligt uppgift skulle den visst vara alldeles fantastiskt god!
image

Eftersom jag undviker tillsatt socker hoppade jag både glassen och den enligt uppgift alldeles fantastiskt goda kolasåsen och skar ner ett par torkade fikon i fruktsalladen för att få upp lite sötma. Det fanns även torrostad kokos att strö över och det testade jag. My God, vad gott! Och så enkelt: ner med kokos i en torr stekpanna, rör om en stund tills flingorna fått färg. Färdigt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *