Egen snickers utan socker

image

Ibland böir jag sådär dödligt sugen på något annat, nåt som jag inte dagligen äter. Igår fick det bli snickerskakor!

Jag använde mig av choklad med 90% kakao men jag kan rekommendera att använda 70% ig om du inte gillar det där beska.

För fyra kakor:
4 rutor choklad 90%
3 msk jordnötssmör utan socker
2 msk saltade jordnötter

Smält chokladen och häll hälften av den i en form av något slag. Eftersom jag bara gjorde fyra kakor tog jag ett porslinsfat i fyra sektioner, perfa! Bakplåtspapper i form funkar säkert utmärkt. Ställ in i frysen.
Häll jordnötssmöret och nötterna i en kastrull och smält ihop till en smet. Ta ut formen från frysen och klicka ut en klick jornötssmörsblandning över den stelnade chokladen. Ställ svalt igen. Häll resterande smält choklad över allt och låt stå i frysen eller kylen en stund tills det stelnat.

Mumsigt till kaffet för de flesta!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *