Elise 10 månader

Elise 10 mån

Elise 10 mån

Idag blir Elise 10 månader!

Elise kan:

Gå längs soffan eller annat lämpligt.

Säga (Mama, Papa, Baba, Appa, Hehe, Gaga, Kitta, Hej, Dä, Bampa. HejHej) Hejda (hejdå)

Låta som en ”indian” när man frågar hur en sådan låter.

Elise tycker om:

Att klättra upp för trappan till övervåningen (vilket hon naturligtvis inte får). Hon tar sig ljudlöst dit men bankar med händerna i trappan för varje steg hon tar, förmodligen för att vi ska höra henne, och klättrar sen jättesnabbt upp och kiknar av skratt samtidigt. En riktig busunge!

Att rota i mammas tidningskorg och riva ut alla tidningar på golvet. Sen bläddrar hon i tidningarna och river ur utvalda blad som hon sedan stoppar i munnen.

Att vara med andra barn och att ta deras nappar som de suger på.

Elise tycker inte om:

När man tar ifrån henne något som hon leker med. Ibland blir hon jättearg!

Vikt: 10420 gram

Längd: 76 cm

Elise…

Sover fortfarande hela nätter och två pass på dagen mellan 30 och 90 minuter.

Elise äter två lagade mål mat om dagen (motsvarande en stor barnmatsburk åt gången), två vällingmål (fullkornsvälling), ett mellanmål med gröt (havregryn och quinoa) på mjölk och en halv banan det och ytterligare ett mellanmål med till exempel frukt och havre eller frukt som avokado och ibland lite bröd eller riskaka till.

Elise älskar att vara bland andra barn men leker bra själv och underhåller sig långa stunder med lite leksaker. Hon älskar att dansa i mammas famn och att lyssna på sånger, helst när andra barn sjunger. Hunden är inte jätteintressant för tillfället men hon är noga med att hålla kopplet när vi är på promenad.

Hon älskar att vara utomhus och så fort man öppnar dörren och går ut några steg så skiner hon upp och ljublar högt! Hon är noga med att hälsa på allt och alla, som när vi är och handlar till exempel. Alla som kommer nära vagnen möts av ett ”hej”. Svarar de inte säger hon det högre ”HEJ” och så vrider hon på hela sig för att få ögonkontakt. Står vi kvar, som när vi står i kö, och de inte vänder sig om och hälsar tillbaka sträcker hon ut handen och försöker få kontakt på det sättet.

Elise är fortfarande otroligt nöjd, glad, pigg och enkel att ha och göra med på alla sätt. Vi är så lyckliga!

Ibland vill Elise sitta och äta lite av vällingen helt själv. Det går bra!

Ibland vill Elise sitta och äta lite av vällingen helt själv. Det går bra!

One thought on “Elise 10 månader

  1. Grattis söta Elise på 10 månaders dagen!!!

    Hon låter precis som Junie, förutom att Junie väger mindre och är ett par centimeter kortare, och att hon inte kan låta som en indian;) Det måste jag ju helt enkelt ta tag i!!! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *