Pannkaksmums

image

Mums med mammas pannkakor, tycker Elise! Lite mer skepsis visade hon jordgubbsröran som serverades till, den var lite sur. Men en hel pannkaka petade hon i sig själv och sa ”nam nam” mellan tuggorna och klappade händerna. Det måste ju betyda högt betyg!

4 thoughts on “Pannkaksmums

 1. Gör inte samma misstag som Mathildas pappa gjorde bara, att servera icketillagade jordgubbar. Mathilda utveklade överkänslighet och fick nässelutslag, svårt att andas samt klåda. Fick sen höra att man inte bör ge barn jordgubbar innan 3 år… Jag trodde, precis som hennes far att det var ok efter 1 år.
  Samt jag läste sen på nätet att ett barn inte blir överkänslig vid den första gången han/hon äter utan att det kan dröja till andra tredje fjärde gången osv barnet testar jordgubbar.
  Kramar/ Jenny

 2. Jag gillar också pannkakor. Så självklart skulle jag bjuda Cebastian på det, men han sa nej tack.
  Av nån anledning så gillar han inte mjuka saker som t ex pannkakor,ost eller bröd.
  Men rostat bröd går bra.

 3. Dietisten på BVC sa att det framförallt är färska jordgubbar man ska vara försiktig med. Man kan ge en färsk jordgubbe några dagar i rad och se om det kommer någon reaktion.

  Isak får frysta, ekologiska jordgubbar nästan varje dag som jag blandar med banan och andra bär i lite turkisk yoghurt. De senaste dagarna har jag bytt ut några frysta mot några färska för att se vad som hände, ingen reaktion hittills! =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *