Elise 11 månader

Elise 11 månader

Elise 11 månader

Idag blir Elise 11 månader! Snart ett helt år… Galet.

Elise kan:

Stå själv. Men hon gör det helst inte.

Säga (Mamma, Pappa, Hej, Dä, HejHej, Hejda (hejdå)) Hej Ouna (hej Undra). Hon ”pratar” väldigt mycket i största allmänhet.

Elise tycker om:

Att busa med Undra, som att ta hennes boll och kasta den. Hon kryper ofta bort till den fåtölj där Undra ligger och så klappar hon på henne och säger Hej Undra trehunda gånger i rad.

Att vara utomhus. Så fort jag öppnar dörren och går ut med henne skiner hon som en sol och kvittrar lyckligt.

Att vara bland andra barn.

Att leka med någon, rulla boll, stapla klossar eller kittlas och busa.

Att vara på ställen där det är mycket folk. Hon älskar det!

Elise tycker inte om:

När man gör något som hon inte vill. Som att stänga altandörren, grinden till källaren, diskmaskinen eller kylskåpsdörren när hon ser. Hon är numera väldigt bestämd och kan bli jättearg. Men det går över lika snabbt igen om man sjunger en sång eller klappar händerna ihop. Typ.

Vikt: Vet ej. Nästa kontroll sker om en månad.

Längd: Vet ej. Nästa kontroll sker om en månad.

Elise…

Sover fortfarande hela nätter och två pass på dagen mellan 30 och 90 minuter.

Vackraste hunden har åter blivit en intressant lekkamrat. Elise har nyligen kommit på att man både kan mata henne, klappa henne och kasta boll åt henne. De är fina vänner!

Elise har sedan någon månad tillbaka mer och mer börjat visa om det är något som hon inte är nöjd med. Hon kan skrika väldigt högt och gällt när hon blir uttråkad eller inte vill äta mer till exempel, men som sagt är hon oftast enkel att få glad som en solstråle igen med lite energi och en sång. Hon blir nästan alltid arg när stunden i lekparken är slut eller när hon tröttnat på att sitta i vagnen. Vem skulle inte bli det?!

Hon kan stå själv rätt så långa stunder men föredrar att hålla i sig i någon eller något. Och så har hon numera fem tänder, det senaste tillskottet sitter i överkäken där hon nu har tre stycken.

Just det! Saker läggs i varandra och tas ur en låda för att läggas tillbaka strax därefter. Hoppas det håller i sig!

Elise är mysig och glad och faktiskt riktigt underhållande att hänga med, tycker jag. Hon har på senare tid börjat vilja gosa endel, vilket hon aldrig velat innan. Hon kryper fram och lägger sitt huvud mot ens lår, mage eller arm. Jag smälter! Det går lika bra att gosa med mamma och pappa som en total främling om hon bara är på det humöret!

Elise är fortfarande otroligt nöjd, glad, pigg och enkel att ha och göra med på alla sätt. Helt fantastiskt!

4 thoughts on “Elise 11 månader

 1. Stora tjejen redan. Usch vad fort det går.
  Ja jag har en del frågor att ställa till läkaren.
  Jag är en gammal fotbollsspelare själv och gillar när det är landskamp. Här i huset är jag mest sportintresserad i alla fall när det gäller att titta på.
  Lite mysigt är det med åska men man är rätt liten då.

 2. Härlig bild, barfota i gräset är ju så underbart!

  Det har tidigare känts som att det är sån stor skillnad mellan Isak och Elise i ålder men det är ju bara två månader och nu börjar två månader vara ingenting! Isak går och det gör inte Elise än men Elise pratar mer än Isak tror jag. Isak säger inte så många ord men han härmar många djurläten och brummar med munnen så fort han ser en bil eller hör ordet ”bil”.

  Önskar att jag fick träffa Elise någon gång, hon verkar så skön! Tror att Isak skulle falla pladask för henne också! =)

  • Ja visst suddas gränserna mellan åldrarna ut nu när de börjar ”komma upp i ålder” Haha!! De är så lika varandra nästan allihop och samtidigt så olika. Häftigt!
   Klart att vi måste ses! Jag räknar inte med OM utan NÄR vi ska ses! Om inte annat när jag är på tjänsteresa i Sthlm, när det nu blir nästa gång… Fast då är ju inte Elise med såklart. typiskt. Ni är verkligen välkomna om ni har vägarna förbi i sommar på er roadtrip!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *