Elise 9 månader

Elise 9 mån

Elise 9 mån

Nu är Elise 9 månader och har funnits lika länge inuti mig som på utsidan, på riktigt! Coolt!

Elise kan:

Krypa

Resa sig mot stolar, bord eller vad som hon hittar lämpligt

Peka på lampan och säga Dä, Bamba.

Säga (Mama, Papa, Baba, Appa, Hehe Gaga, Kitta, Hej), Dä, Bampa. HejHej, Bau (Mjau, åt mjukiskatten)

Elise tycker om:

Det mesta även om favoriten just nu är att krypa runt i huset och hitta intressanta saker, som smulor, att stoppa i munnen eller sladdar bakom soffan att dra i och leka med.

Hon älskar att gunga!

Elise tycker inte om:

När man tar sladdarna ifrån henne eller flyttar henne från ett hav av sladdar som hon leker med.

Vikt: Vet inte. Nästa kontroll är inte förrän om en månad.

Längd: Vet inte, men storlek 74 är för litet.

Elise…

Sover fortfarande hela nätter och två pass på dagen mellan 30 och 90 minuter.

Elise äter två lagade mål mat om dagen, två vällingmål, ett mellanmål med yoggi och banan och ytterligare ett mellanmål med till exempel frukt som avokado eller banan och ibland lite bröd eller riskaka till. Hon gapar fint och har i dagarna börjat vilja ha mer mat. Igår åt hon dubbelt så mycket middag mot vad hon någonsin gjort!

Ibland bits hon, den lilla rackaren och det gör förskräckligt ont, tycker jag. Hon har också den senaste veckan blivit svårare att lägga på kvällen och på dagarna, nu när jag tänker efter. Hon vill liksom inte sova utan när man väl tror att hon sover slår hon plötsligt upp ena ögat och säger tydligt: HEJ och är hur glad och pigg som helst igen. Hoppas det vänder, men det tror jag.

Elise kryper runt i huset, reser sig mot stolar och bord och pratar med både oss, hunden, gosedjuren och gunghästen för att ge några exempel. Hon är lycklig, glad och fantastiskt nöjd!

4 thoughts on “Elise 9 månader

  1. Hon är säkert i den där mellanfasen där de går från att sova två gånger om dagen till en dag. Om du får henne till att sova bara en gång så kommer hon nog sova en längre stund.

    Måste passa på att tacka dig för tipset med buffmetoden, det har verkligen funkat och det håller i sig. Gud så bra vi sover 🙂

    • Jag har med tänkt om det är så, att hon bara vill sova en gång per dag. Men jag tycker att hon är för liten för det än så länge. Har försökt googla på det och det verkar som de flesta barn gör det vid ett år som tidigast? Har du någon erfarenhet?

  2. Lilla godingen.. Måste ses snart!!! En fråga, när började du med yoggi till Elise? Fundera på att få in något mer då det känns som om hon inte blir mätt ordentligt på dagen nu igen. Hon än en gång börjat vakna på natten nämligen en gång o vill ha välling. Eller.. natt o natt 04.00-06.00 o då är klar vaken. När jag gett henne välling så slocknar hon direkt nästan. Så tänkte se om jag kunde ge henne lite till på dagen o se om det hjälper. Yoggi runt tio kan ju vara ett förslag :o) Grattis igen Elise!! Kramar från oss

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *