Elise i simhallen

Efter lunch åkte Militärpappan och jag till simhallen med Elise för hennes första riktiga bad. Det var en spännande upplevelse! Elise visar sällan skepsis inför någonting utan är en ganska orädd unge så när hon idag blev helt tyst och alldeles stilla i simhallen var det en ganska oväntad reaktion. Hon älskar vatten och att bada och jag tror inte att det var det hon reagerade på utan på allt runtomkring. Den lilla bassängen var full av ungar i alla åldrar och längs hela kanterna satt föräldrar på land och höll uppsikt. Ljudvolymen var hög och det var grejer och barn precis överallt. Smart av oss att välja att gå till badhuset på en Lördag va?!

Efter en stund verkade Elise klar med sitt betraktande och började plaska hej vilt med armarna i vattnet som stänkte upp i hennes ansikte, men det störde henne inte det minsta. Vi lekte med badankor och höll i flytleksaker och när Militärpappan och jag båda gjorde pussmun mot henne för att få oss en puss, öppnade Elise munnen på sitt pussmunsvis och gav badankan mitt emellan oss en stor kyss istället!

Vi badade i kanske 25 minuter och sedan fick Elise följa med mig in i damernas omklädningsrum för dusch. Jag hade föreställt mig att det eventuellt skulle kunna bli krångligt att duscha och byta om i simhallens omklädningsrum med ett barn men det gick väldigt smidigt måste jag säga. I duschen stod en Antilop-barnstol från IKEA och där kunde Elise sitta och bli duschad och titta på mig när jag duschade av mig snabbt. Hon var störtnöjd när den ljumna vattenstrålen spolade på hennes kropp och satt och skrattade och gjorde härliga ljud och tittade på mig med busig blick.

Vi lyxtorkade oss med bastuvarm handduk och tittade på alla andra barn under tiden som vi klädde på oss kläderna igen. Elise var nöjd och glad och allt gick himla smidigt, som sagt.

Efter badet tog vi en fika på stan innan vi åkte hem för att sova middag. Elise somnade i bilen, helt utmattad och jag så snart vi kom hem. Vad är det som gör att man blir så tok-trött av att vara i simhallar, undrar jag?

Det kostade 30 kr för Elise att bada (barn 0-18 år!) och 55 kr per vuxen. 140 kr för 20 minuters bad kan jag tycka är ganska saftigt, i alla fall om man ska göra det till en rutin. Som jag har berättat om innan så finns det många fördelar med att arbeta inom Marinen och ytterligare en är att vi simmar/badar gratis. Så 30 kr för hela familjen blev det. Perfekt! Vi kommer definitivt att göra det till en vana att gå till simhallen med Elise lite då och då!

Elise i baddräkt.

Jag hade hela tiden sett ett par badtrosor framför mig, men det fanns bara blå badkalsonger med bilar på och då kändes den här mer Elise på något sätt. Hon var nöjd!

3 thoughts on “Elise i simhallen

 1. Nej jag orkade bara en rad. Och upptäckte att schweizernöten är 230g, puh tur jag inte åt alltihopa 😉
  Vi var på stadium men de hade inte så små storlekar, han har 80 nu.
  Han öppnar munnen ganska bra men biter i tandborsten ibland men vi borstar så gott det går. Ska till tandis på torsdag så då får vi kanske några tips.

 2. Gulle! Hon börjar se ut som ett barn och inte en bebis 🙂

  Jag har en Urban Jungle, anledningen till att jag ville ha en till vagn var att UJ vänder sin sittdel direkt, man kan likosm inte välja.

  Och så har vi en gammal Maclaren paraplyvagn som jag hade till Felix när han var mindre. Perfekt när man ska gå kortare bitar, typ på Ikea.

  Vad har du för vagn?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *