Elises nya rum

Vi har fixat mer eller mindre klart i Elises nya rum ikväll. Här har jag en före-bild på rummet som tjänade som gästrum innan vi flyttade hit och som vi sedan själva renoverade till att också använda som gästrum, fast på vårt sätt. Vi har lagt nytt golv i vitlaserad asklaminat, målat väggarna med en helt fantastisk lila kulör, målat taket, alla lister samt fönster vitt istället för mörkbrunt, som ni ser på bilden nedanför. Och så har vi bytt handtag på garderoberna och inredningen i dem.

Innan vi flyttade in såg gästrummet ut såhär.

Innan vi flyttade in såg gästrummet ut såhär.

Dagbädden Hemnes är både vacker och fantastiskt prektisk då det lätt blir en skön dubbelsäng.

Sedan renoverade vi och då blev det såhär.

Nu har vi ju flyttat gästrummet till det blå-gröna lilla rummet som ni fick se igår och istället har rummet gjorts om till Elises. Då blev det mer såhär, än så länge.

image

Såhär ser det ut från dörren när man tittar in.

image

Eller såhär, om man tittar ur ett vidare perspektiv

image

Hon har ett litet bord och två små stolar från IKEA där hon gärna sitter

image

Det söta tyget med ugglorna har jag köpt på Jysk och sytt en rak gardin av

image

På byrån står en tavla med änglar som Elise fått som gåva av Militärpappans mormor. Hon hade bestämt sig för att hennes första barnbarnsbarn skulle få ärva den av henne, som hon själv fick 1938 av sina föräldrar. Det står på baksidan.

image

I byrån har Elise sina kläder men de ska så småningom in i en av garderoberna som ni ser till höger på bilden.

image

Sackosäcken finns lite överallt och den är mysig att slänga sig i, tycker Elise. Den kommer från EM-möbler.

image

En Expidit-hylla från IKEA känns som ett måste i ett barnrum. Slukar massor av saker och lätt att städa undan. Än så länge står det inte så mycket i den eftersom Elises leksaker mestadels är på entréplanet i vardagsrummet där vi är mest.

image

Mina första skor pryder en plats i Elises bokhylla än så länge.

image

Här är tanken att hon ska sova, bland lammen. Vi vill dock inte flytta in henne till detta rum förrän hon blir frisk, då vi räknar med lite krångel till en början eftersom hon nu sover i spjälsäng. Men snart så!

Precis allt är inte klart än, här heller. Bland annat ska det in en mörkläggande rullgardin och tavlor ska upp på väggarna. Jag hade tänkt sy lite kuddfodral av uggletyget och sätta lite roliga knoppar på byrån bland annat. Men det får ta sin lilla tid!

7 thoughts on “Elises nya rum

 1. Inte säkert att det blir krångel heller kan jag lova. A var helt KÄR i sin säng när hon fick byta (vi testade dock att ta bort sidan på spjälsängen först när hon var i Elises ålder och det funkade inte alls), men då var hon lite större.
  Sen kom nattningskaoset efter sommaren istället. Och fortsätter. och fortsätter.. 😉 Ser så fram emot att ha en liten bebis på ena armen och leda en frustrerad 2åring i säng gång på gång.

 2. Åh vad fint! Bokstavligen älskar uggletyget!!! Det behöver inte bli krångel med stor säng, men vad ni än gör – vänj henne inte vid andra nattningsrutiner än vad ni har nu, det tar evigheter att vänja tillbaka sen, jag vet 😉

  Tack så otroligt mycket för den fina kommentaren i min blogg, den rörde mig till tårar!

 3. Åh vad fint det blev! Där kan jag tänka mig att hon kommer trivas 🙂
  Jag skulle vilja ha bord och stolar till Selmas rum också men platsen finns tyvärr inte då vi måste ha klädförvaring däf inne också. Tänkte dock göra ett försök till att få rum med det k min garderob vilket just nu känns omöjligt 🙂
  Drn sängen har jsg tänkt att Selma ska få också men vet inte när hon är redo för det. Förhoppningsvis nu när hon börjat på förskolan där hon vänjer sig vid att vila på en madrass på golvet i vilorummet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *