Specialdesignad uniform för gravida

Kanske en lite speciell syn, inte så vanlig. Ja, man får ju lov att ha den stickade tröjan på sig utanpå annars ser man inte riktigt klok ut! Man är ju ändå så frusen som höggravid… Not. Kjolen har i alla fall en skräddare klippt i och satt dit en mudd, nästan som en vanlig gravidkjol. Kläderna är inga som man får ut som gravid officer, men jag totalvägrar använda de maskeradkläderna och så tar det en evighet att få hem dem, så under min förra graviditet tog jag tillslut saken i egna händer och fixade mig en uniform man ser lite mer värdig ut i.

image

Slipsen har blivit lite för kort för magen… men jag döljer ju den ändå med en tröja nedtill, så jag slipper knyta om den!

image

Framifrån med den stickade tröjan ser jag mer ut som en fyrkant.

image

Från sidan står magen rakt ut

Eller så får tröjan det att se ut som att den hänger, väldigt långt ner…

image

7 thoughts on “Specialdesignad uniform för gravida

    • Du menar att jag skulle ha civila kläder som såg militära ut? Hända och hända… Inte vet jag, men det gör man inte helt enkelt. Vi har ju ett uniformsreglemente och en yrkesstolthet kanske, kan jag tänka mig. Många skulle inte våga vara så obekväma som mig och låta en skräddare sy i och ändar uniformen. De vågar inte eller tycker inte att det är värt det eller kommer inte på tanken, vad vet jag?! Jag känner att jag löst det hela bra och kommer att lämna in ett förslagsärende till högre instans för att dessa kläder ska tas fram som ny graviduniform. =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *