En dagsutflykt till Gökhult

image

Vi packade in oss i bilen och åkte till Gökhult över dagen och var utomhus från tidig morgon till sen kväll. Vi fiskade och grillade korv nere vid sjön och den enda som fick fisk var Elise. Hon fiskade också på sitt alldeles speciella sätt med själva spöet under vattenytan och då är det ju vida känt att det ska nappa bra!

image

Själva fisken hon drog upp fick sedan hänga med på all lek resten av tiden vi spenderade vid sjön. Fisken (död och stel) matades och Elise nattade den till sömns i sin famn där hon buffade precis som vi gör och sjöng Trollmors visa.

image

image

Lägg märke till fisken i hennes armveck…

image

Efter fisketuren var vi i skogen och letade kantareller och Elise gjorde precis som jag sa åt henne och spanade och spejade på marken. Hon är väldigt tålmodig och går länge själv i vad som för en tvååring är riktigt jobbig terräng.

image

Vi plockade även smultron och blåbär och höll i små grodor som vi fann i dikeskanten.

image

image

Tilia var också med så klart och hade det väldigt bra där hon satt i vagnen och höll koll på allt som skedde runt omkring henne. Behöver jag säga att båda barnen slocknade tidigt igår kväll och tog sovmorgon till klockan åtta idag?!

image

4 thoughts on “En dagsutflykt till Gökhult

  1. Hahaha, det var nog dagens skratt. Underbart! Hur kommer de på saker egentligen? Fast jag vettetusan om jag hade fixat doften av fisken så pass länge jag. LIte känslig kanske? 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *