En eftermiddag vid sjön

Det finns en Militärmamma till som jag inte berättat om tidigare. Vi träffades som hastigast i Bosnien när min utlandstjänst led mot sitt slut och hennes tog en början. En jättego tjej och vi fann varandra direkt! Facebook har gjort att vi fortfarande har lite inblick i varandras liv men vi har inte hörts av direkt under årens lopp. Hon bytte stad och jobb och fick två barn och jag gjorde ungefär samma resa i mitt liv. Plötsligt en dag får jag ett mejl där det står att hon ska flytta till min stad och på den vägen är det.

Igår packade vi ner våra fyra barn i två bilar och träffades vid Bastasjön för att grilla och busa. Dubbla Donkeys varav en lastad med ved (och ett litet barn) gav vi oss iväg mot grillplatsen.

Inte världens vanligaste syn kanske i en vagn för 18 000 kr?

Lilla Tilia var på topp, som vanligt!

Rasmus och Elise grillade korv över elden som vi gjort upp i eldstaden.

Elise gick så klart iväg för att äta någon annanstans… också som vanligt. Hon satt bra där uppe i backen där hon hade utsikt över sjön.

Självklart var Vackraste hunden (tyvärr) med. Eftersom vi hade mat framme mest hela tiden fick hon stå kopplad en bit bort och det var väl inte direkt populärt. I alla fall inte stundtals. 

Finaste Rasmus

Finaste Elise

Ketchup och varm choklad fanns med i matsäcken.

Och så hade jag gjort en deg så vi gräddade pinnbröd. Det var verkligen längesedan jag gjorde det! Mums!

Vi hade en väldigt härlig eftermiddag vid sjön även om det det är förenat med en hel del meck innan man kommer iväg. Men jag säger som Linda brukar göra: Jag vägrar att begränsas för att jag har två små barn! Och jag är ju hellre på vift en eftermiddag trots att det blir lite omständigt än att gå hemma och höra det vanliga eftermiddagsgnället och se allt som behöver göras i huset.

Tänk att just jag har så underbara barn och fina vänner!

16 thoughts on “En eftermiddag vid sjön

 1. Vilken mysig dag ni verkar ha haft .

  Och vilken skön inställning du har att du inte vill begränsas av barnen . För visst är det sin egen ork att ta tag i saker som man begränsas mer av .

  Ha det gött .
  Kram

 2. Åh, kärlek till dig! Jag tänkte på er häromdagen. Jag blir själv med barnen i en vecka nu snart, och har väl gnällt lite över det. Så läser jag att du blir själv i 15 dagar och då känns genast mina futtiga 7 dagar inte lika bedrövligt. Det är en tröst att man vet att det finns fler som har det likadant!

  Ska vara två militärer som stuvar ved i en Donkey och grillar pinnbröd. Hoppas ni får tjänst på Tre Vapen eller Lidingövägen så får jag också hänga med er!

  • =D Haha!! Ja, man vet aldrig vart man hamnar i den här firman så det är ju ingen omöjlighet längre fram!
   Verkligen skönt att det finns fler som är ensamma med barnen, som du skriver. Då vet man att det faktiskt går.
   Du får mig på så bra tankar Linda!
   Kram

 3. Nämen så trevligt och roligt att ni numera å bor i samma stad och är i samma fas i livet typ, sååå härliga bilder

  Ja det är hemma hos oss och det är en butik som heter Holmqvist Elbyrå, men det är ett lokalt namn för vår stad, tror det är en Elonbutik. Jajjamän det är jag på bilderna, och man får tacka, modellen är nog smalare än mig så den ser lite stor & ballongmodell ut på henne, =D.

  Kraaam

  • Tack för tipset! Jag ska kolla lite här någon dag.
   Hade inte en tanke på om modellen var smalare, tyckte bara du bar upp tröjan snyggare. Modellkarriär nästa kanske då? =)

  • Jo, fast hunden hade det bättre än om hon legat hemma och så var hon inte bunden hela tiden. Elise gav henne korv med! =)

 4. åhh vad härligt!
  precis rätt inställning också!
  varför begränsa sig?
  folk anpassar sina liv efter sina barn, jag försöker göra det naturligtvis men genom att låta barnen vara med i mitt liv, på familjens villkor inte endast barnens.
  förstår du eller lät det knäppt?
  hahaa är lite trött här.

  men ja, sötaste tjejerna och grilla måste jag banne mig göra en dag här innan det blir för ruggigt väder.
  tack för tipset!
  kram

 5. det ser helt underbart ut. och jag håller absolut med om att det är så värt det lilla extrajobbet att komma sig ut i jämförelse med eftermiddagsgnället hemma. idag skiner solen, det får bli en liten utflykt för oss med!

 6. Fina bilder Frida 🙂
  Det var en riktigt härlig eftermiddag. Vi kör igen när vi återhämtat oss och andan faller på 😉
  Syns ikväll.
  Kram

 7. Härlig dag ni verkar haft! Jag ser verkligen inte barn som begränsningar, men ibland blir det lite annorlunda än om de inte varit med. Sen är vi ju båda på en sådan plats i livet att våra vardagar sett väldigt annorlunda ut utan barn, framför allt hade vi ju varit på jobbet och inte haft möjlighet att göra utflykter och annat skoj 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *