En fantastisk helg!

Den bästa helgen på länge lider mot sitt slut och jag sitter här i soffan med lite fler saker att ta hand om, men tror bestämt att det mesta får vänta tills imorgon.

image

Lördagen inleddes med 15 km löpning. Ameli anmälde sig frivillig att hänga på och jag är evigt tacksam för jag gillar verkligen att springa tillsammans med andra, inte minst på så långa pass. Nu hade hon bara sprungit så långt en gång i sitt liv tidigare fast jag visste ju att det inte skulle vara några problem för henne. Som före detta elitidrottare, PT och allmänt sjukligt vältränad var det hon som föreslog en tempoökning efter 9 km.

Så det var ju bara att öka.

Resten av dagen och kvällen pluggade jag och när jag runt klockan 21 frågade mig själv för femte gången vad jag egentligen försökte ge svar på i min uppgift, packade jag ihop och åkte hem till Militärpappan och en sjukt bra film om en man och en tiger som de enda överlevande efter att ett fartyg förlist.

”Life of Pi”

Efter sovmorgon till halv åtta snabbstädade jag av huset och sedan kom Elises kompis Esther från förskolan hit med sin fina mamma. Tjejerna, som just nu är oskiljaktiga på förskolan kramades, lekte, skrek och bråkade. Hua! Till deras försvar var de jättetrötta, men varför detta mitt och ditt och den hade jag och och och?! Vi fikade och hade trevligt med och det var roligt att träffas en stund för det var väldigt längesedan vi sågs! Något år eller så. 

Under eftermiddagen åkte jag och Elise till Marinmuséum med Finaste grannen och hennes stora kille. Vi blev alla mycket positivt överraskade av vårt besök! Barnen hade roligt, lekte i båtar, gick ner under vattenytan och sprang av sig i de långa korridorerna. Vi passade även på att göra varsin båt i pysselrummet som vi tog med oss hem. Och allt detta alldeles grautis!

 image

Elise råkade blöta ner hela ärmarna på sin tröja så vi tog en sväng förbi Åhléns och köpte en ny tröja, eller tre blev det faktiskt. Barnen åkte bil utanför Hemköp och åt varsin Ella´s Kitchen för att fylla på energin lite innan vi gick ner till Tre G för att fika. Verkligen en helmysig dag och trots att jag sällan tycker Tilia är det minsta krånglig eller svår att ha med så blir det ändå lite annorlunda när man bara har ett barn att ta hand om.

Tid som jag och Elise behöver emellanåt!

Efter middagen veckohandlade jag och hann lägga Elise innan Militärpappan stack iväg för att träna. Lyx för en tvåbarnsmamma att bara ha ett barn att lägga i taget!

Jag lägger en härlig och händelserik helg bakom mig och ser fram emot en ny vecka! Ska försöka njuta lite extra just denna vecka, för sedan åker Miölitärpappan på övning och blir borta i tolv dagar. Men först, som Elise säger när man frågar om vekodagarna:

Måndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag, lördag, söndag. Dagens grattis! Och sedan en rituell dans. Känns det igen kanske?

3 thoughts on “En fantastisk helg!

  1. vi tänker ofta på det där. att vi båda gör saker med barnen på egen hand, barnen behöver det och även vi som föräldrar. och vad lätt det är att bara ha ett barn att ta hand om 😉

  2. Här behöver vi bli bättre på att ta barnen på varsitt håll, det är ju så roligt för oss allihop! De senaste turerna med bara ett barn har varit till logoped eller sjukhus, kanske inte så himla spännande, men det uppskattas ändå av barnen att få vara själv med mamma/pappa en stund.

    Ja, jag börjar ju undra om ”dagens grattis” är en ny dag, den hänger ju alltid med där på slutet 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *