En fin helg

image

Min helg började i fredags förmiddag med att jag åkte till universitetet i Växjö för examination och lite handledning inför vårens uppsatsskrivande. Mina föräldrar passade barnen och tiden i Växjö gick snabbt även fast jag inte var hemma igen förrän vid nio.

På lördagsmorgonen bjöd vi in oss en timme till Finaste grannen och barnen busade medan jag fick lite kaffe och så fick Elise kela med katten. Äntligen. Frökenfarmor kom och mötte oss på väg hem och vi lagade mat, lekte och hade väldigt trevligt hela lördagen. Jag fick chans att göra något ensam och tog mig såklart till gymmet en sväng. Härligt! När barnen sov satt vi med en godisskål framför Melodifestivalen och läste Trotsboken tillsammans. Mycket bra bok alltså! Strax innan resultatet i Melodifestivalen avslöjades gick vi och la oss.

imageIdag har vi både busat och handlat och pratat och sjungit sånger. Medan Tilia sov och Elise busade järnet med Frökenfarmor passade jag på att vika ihop all tvätt och stoppa in i barnens garderober. Skönt att ha hunnit med det inför veckan! När Frökenfarmor åkte hem och vi ätit mellis drog vi till Finaste grannen igen och blev bjudna på middag. Det serverades fisk och alla åt som tokar!

Det var ju några trotsutbrott (i minuten eller så) under eftermiddagen (också) så när vi väl kom hem och Elise lugnat ner sig kände jag att jag ville göra något för henne med, som att gå med på något tokigt förslag eller så som hon hittat på…

Så här serverades ROSA välling ikväll! 

4 thoughts on “En fin helg

 1. ja, denna underbara trots! Jag försöker alltid fokusera på att det är utveckling det handlar om. Om att hitta jaget och att lära sig var gränserna går. Rosa välling är ju underbart! Varför inte? Lite karamellfärg piffar ju till vardagen 😉

 2. Den där trotsboken ska jag nog ta och låna för här hemma har vi en 4 åring som trotsar till tusen! 🙂 Vad studerar du för något spännande? Ett helt program eller bara fristående kurser? Det är så kul att studera att jag skulle kunna göra det hela livet om det gick -kunskap är makt! Jag studerar själv på högskolan samtidigt som jag har en 6 månaders hemma och nu börjar det bli lite tuffare ju rörligare han börjar bli.

  Ha en bra dag i det kalla men soliga vädret! //Anette

  • Hej Anette!
   Ja den där Trotsboken är fantastisk tycker jag! Tar upp saker i barns utveckling från födseln upp till graviditet från både barnets och föräldrarnas vinkel! Lärorikt!
   Jag studerar ett helt program,sex år på halvtid och är just nu inne på min sista kurs på andra året. Jag tycker med att det är himla roligt att studera! Att utvecklas, lära och få cred tillbaka för tid man lägger ner för att göra ett bra jobb.
   Jag studerar programmet Ledarskap och Organisation på Linnéuniversitetet. Vi träffas en helg i månaden och resten är på distans. Just nu är jag ju mammaledig men snart börjar jag arbeta igen. Tiden till studier är bra mycket svårare att få till när man är mammaledig än när man jobbar heltis tycker jag, som testat båda. Som mamma är man liksom aldrig ledig, så det är svårare, men här går det bra då jag och min man är på samma spår och ger varandra tid till olika saker, som för mig att åka iväg och läsa emellanåt, helt ostört.
   Jag arbetar som officer och i mitt yrke utbildar jag kadetter och kollegor inom Ledarskap. Älskar mitt jobb och läser detta för att bredda och djupa mina kunskaper. Kanske byter jag jobb en dag och tänker mig att detta kan vara bra att ha i bagaget då. =)
   Vad läser du?
   Tack för din kommentar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *