Bra muffins till mellis

Nyprovat mellis för dagen. Helt okej som omväxling, tycker jag! Jag gjorde fyra och åt två, de andra två ligger i frysen för jag vill testa om dessa går bra att frysa. Hade ju varit smidigt nämligen.

2 ägg

250 gram Keso

10 mandlar

kardemumma

3 msk kesella som topping och lite hallon till.

Vispa äggen lätt, rör ner keso och hackad mandel. Häll i önskad mängd kardemumma (för min del en hel del). Häll upp i muffinsformar och grädda i mitten av ugnen i 175 grader i en halvtimme. Servera lite Kesella och hallon till.

Näringsvärdet är beräknat på två muffins. receptet på fyra.

Fett: 13 g Kolhydrater: 6 g Protein: 29 gram Energi:260 kcal

9 thoughts on “Bra muffins till mellis

 1. Åh, dessa måste provas! Gillade ditt fluff också. Testade det i helgen och mannen blev helt såld 🙂

  • Kul att du testade och att ni gillade fluffet! Dessa är inte riktigt lika goda, men helt okej som omväxling. testa!

 2. såg gott ut! nu ska jag chocka dig med vad jag äter på en dag för jag behöver hjälp!! äter jag för mycket, för lite, för dåligt ( ja där vet jag nog svaret..! )
  frukost mellan halv sex och halv sju: en kopp te, en vitamin, ett litet glas juicce, en limpmacka med smör och ost.
  ca kl 10 vrål hungrig äter typ en frukt eller en chokladbit och en kopp kaffe helst skulle jag äta lunch för så hungrig är jag.
  11-12 lunch lite tomat och gurka och laxpasta från igår en hårdbrödmacka med smör, vatten till.
  mellis med barnen en macka en kaffe eller te eller så ingenting.
  middag 16.30 kyckling, ris och kokta grönsaker.
  några godisar när barnen är i badet..
  vid åtta tiden 2 mackor med ost en kopp te.
  Hit med ditt ris 😉 har svårt att se ros ! kram

  • Ja du Petra, om du nu vill ha mina reflektioner… För det första förstår jag att du är vrålhungrig! Hade jag ätit det där på en dag så hade jag typ dött! Jag vet att vi kanske inte tränar lika mycket, men du har FYRA barn att ta hand om och snacka om energiåtgång! Ät mer – oftare.
   Det är superjobbigt när man kommit in i den spiral du är i nu, när du äter godis för att överleva, men det går att ta sig ur, det vet jag, om det nu är det man vill. Genom att äta mer riktig och näringstät mat, hela dagen. För detta krävs lite planering men inte supermycket egentligen.
   Personligen känner jag mig helt slut efter en stund när jag ätit socker och enda sättet att bli pigg igen är att äta mera socker. Känner du igen dig?

   Du äter ju ofta och har redan de rutinerna, så för dig är det en enkel match att få till detta bra! Ät bättre bara. Enkelt, eller hur?! =) Jag tror ju på att göra små förändingar som ger stora resultat. För små förändringar är enklare att hålla i. Såhär skulle en dag t ex kunna se ut:

   Frukost:
   Frukost mellan halv sex och halv sju: en kopp te, en vitamin, ett litet glas juice, en limpmacka med smör och ost. Bt ut limpmackan mot ett grovt bröd med mycket fibrer som Rågstyrka. Lite gurka och tomat skadar ju aldrig eller en halv grapefrukt till kanske.

   Mellanmål ca kl 10 vrål hungrig äter typ en frukt eller en chokladbit och en kopp kaffe helst skulle jag äta lunch för så hungrig är jag. Lägg till ca 1,5 dl Keso till din frukt så blir du mätt. Skippa chokladen och strö över kademumma eller kanske kanel på keson. Mums!

   Lunch 11-12 lite tomat och gurka och laxpasta från igår en hårdbrödmacka med smör, vatten till.

   mellis med barnen en macka en kaffe eller te eller så ingenting. Om du vill äta macka, så välj en bra sådan, som den på morgonen. Annars tar du nåt av mina mellis som jag gett förslag på här, beroende på tid och energi. Några mandlar ger bra med fetter och håller sig mätt lite längre, oavsett om det är till keso eller bredvid mackan.

   middag 16.30 kyckling, ris och kokta grönsaker.

   (några godisar när barnen är i badet…) Kanske vill du äta detta, gör det isf!

   vid åtta tiden 2 mackor med ost en kopp te. Dessa mackor! Jag vet, det är supervanligt att folk stoppar i sig mackor och det kan man väl göra, men mättar de särskilt och mår man bra? Isf – ät. Annars hade jag försökt byta ut mot t ex lite turkisk yoggi med osötad musli och lite nötter, eller hårdbröd med avocado ich skinka kanske?

   Allt är ju beroende på vad för resultat man vill ha. Så, vad är målet? Minska i fett, gå upp i vikt, vara pigg, inte småäta godis eller vad man nu har för mål.

   Om du känner att detta var på tok för mycket att rodda med på en gång, så börja med en sak i veckan eller så. Vips, så är du genast inne i en bättre spiral! Sammanfattningsvis: Ät på de tider du gör, men tänk på att äta mat som gör dig mätt och inte lura kroppen på tomma kalorier. Byt ut limpan mot t ex Rågstyrka (från polarbröd tror jag), ät mer protein till alla mål. Det håller dig mätt längre.

   vad säger du? Kram

 3. tack för tipsen! målet är att sluta/minksa med godisätandet för jag blir ju tröttare precis som du skriver och bli piggare och behålla den vikt jag har idag! Långpromenader nästan varje dag och lite bålstabilitet hemma är det jag tränar just nu. jaa dessa mackor 😉 blir ju inte jätte mätt, bara för stunden och min mage har börjat krångla ganska mycket :/ jo tiderna finns ju där för barnen ska ju sina mellis! tack!! tål ju tyvärr inte nötter och mandlar 🙁 och du till nåt helt annat dina socker då, stora dom med !! och söta så det är galet! vilken fin rosa jacka från geggamoja 🙂 ja att hedvig hunnit bli så stor fattar jag inte..vart tog den tiden vägen liksom ?! kram ha en bra tisdag!

  • Superbra ju! Men börja med detta jag skrev då så kommer du ju en bra bit på vägen! Ägg är ett fantastiskt livsmedel tycker jag! Äter ca 4 om dagen själv. Man kan ju göra så mycket med ägg! Jag koker alltid några extra på morgonen och stoppar in i kylen, så är det enkelt att ta fram och lägga på mackan, hårdbröd, eller att äta som det är!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *