En glad uggleunge

Första dagen på föräldraledigheten med Militärbebisen plockades ut idag, såhär lagom precis en vecka till beräknad förlossning. Så från och med idag går Elise 15 h/v på förskolan och det är måndag till torsdag klockan 8.15-12.00 som gäller. Väl hemma somnade hon snabbt men var vaken och pigg mindre än en timme senare. Dock somnade hon vid vällingen innan sju ikväll. Trodde vi och la henne i sin säng… Fem minuter senare hör vi något ljud från övervåningen och hittar Elise ståendes i dörröppningen i mörkret där hon låter som en uggla!

Uggleungen somnade snabbt igen i alla fall.

10 thoughts on “En glad uggleunge

 1. Är det 15h från början elr får ni bestämma själv?
  Här är det 15h efter de första 2mån, innan dess så får man ha dem fulltid om man vill. Jag ska lämna Astrid 9-14 tänkte jag så får vi se. Och sedan så blir det 8.30-13.30 tror jag de har tis-tor.
  Sedan slutar Mattias alltid tidigt på fredagarna, men annars är jag själv med två på måndagarna. Så det blir spännande spännande.
  Fasar för hur jag ska hinna i tid på måndag nu hahahaa
  Kram

  • I vår kommun är det 15h som gäller hela tiden när man tar ut FL på det andra barnet. Och just vår förskola har bestämt att det bara är mån, tis, ons och tor klockan 8.15-12.00 som gäller. Så på fredagarna kommer jag vara hemma ensam med båda. Och alla eftermiddagar.
   På ett sätt är det bra tider kan jag tycka men det blir svårt att hinna med något öht. Jag är ju ”bara” hemma med det andra barnet mellan ca kl 8.45 och 11.30 (knappt tre timmar) för det tar ju ett tag att ta sig fram och tillbaka med. Och passa tider med ett pyttebarn som förhoppningsvis ammar?. ja, ja, vi får se hur det går.
   Den pedagogiska verksamheten anpassad till ålder förläggs under förmiddagarna och efter lunch vid 12 så sover de ju ändå, så då är det ju onödigt att ha henne där.
   Har Astrid varit hemma helt med er dessa två veckor eller har hon varit något på förskolan?

 2. Så kul att se dina bilder nu, de är mycket mer levande! Heja! Är det verkligen bara en vecka kvar? Huvva – vart tog tiden vägen?!
  Jag är såklart tacksam att vi har mer än 15 timmar (era tider skulle jag nog inte ens orka mig upp ur sängen för att lämna för eftersom A gärna sover längre än så om hon får själv). Å andra sidan fick man väl inte ha barnen på förskola alls tidigare när syskon var hemma och det kan jag ju såklart också förstå. Vi har det nog rätt förspänt här i Sverige.

  Badskummet (och duschgelén) är från Kicks, men det är lite av en besvikelse. Antar att den starka färgen fick mig att tro att den skulle lukta himmelskt, men i sanningens namn luktar den oerhört lite. Jättetråkigt tycker jag, för jag vill gärna ha lite doft ur ett bad! Fast den finns såklart i andra dofter som kanske har lite mer styrka i sig!

 3. Det känner jag också att 3,5 timme då hinner man hem och vända typ.. ja amma och byta en blöja också.
  men ja, blir spännande att se om man lyckas passa tider nu när man sen är själv.
  astrid har varit på fsk 3 dagar förra veckan 9-14 och i måndags men nu har hon blivit febrig igen så hon är hemma.

  ang förlossningen så vägde alfred 3260gr och ja denna gången gick det mycket lättare. det kändes ju hihi men jag var lugn och man kunde krysta på ett mycket bättre sätt och det gick snabbt. vi var inne vid halv fyra, anv lustgas, fick epidural, väntade på krystvärkarna och snackade då med barnmorskan och sköterskan. var väldigt trevligt. när krystvärkarna väl kom var det bara att ja nu jäklar vill jag bli klar med detta hahahaa
  fick ett stygn för att det blödde lite, men kände inget. mådde hur bra som helst efteråt. gick in i duschen efter en stund, promenerade sen till bbavd och ja, hade ont av eftervärkar men annars kanon.
  med astrid som vägde 2790gr syddes jag sju stygn inv o utv och var helt svag, åkte rullstol från förl till bb. minns att jag kände mig mkt mer mörbultad då.
  nu längtade jag mest efter astrid och mattias som skulle komma på besök. att få mysa med astrid var nr1 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *