En helg för bara mig

Denna helg har varit annorlunda men trevlig dock har det orsakat att jag hamnat ur rytm så att säga och inte ”hunnit” blogga på flera dagar.

I fredags åkte Militärpappan och Elise till Högsby för att gå på fest och träffa släkten. Jag och Vackraste hunden stannade hemma och som av en händelse ringde en gammal barndomsvän till mig och frågade om jag ville hänga med ut och käka på fredagskvällen. Vi var åtta stycken tjejer från gamla stallet-tiden och vissa av dem hade jag inte sett på många år. Vi hade en jättetrevlig kväll och jag som var chaufför kom inte hem förrän vid halv två(!) efter att ha kört folk runt halva Blekinge. Hälften hade barn, alla olika arbeten och utbildningar och knappt någon av oss red särskilt mycket längre. Spännande att höra om alla!

Stalltjejerna

Stalltjejerna

Under lördagen kom Vackerbästis med sin Vild-hund och vi spenderade dagen tillsammans på stan, fikade och shoppade lite. När vi kom hem solade (jag somnade visst) vi en stund i trädgården för att sedan ta med hundarna till Knösö för att de skulle få svalka av sig med ett bad i havet. Det var uppskattat! Sedan lagade vi mat och smällde till med en efterrätt, en typ av glace au four med blåbär i botten. Helt fantastisk! Som de ordentliga kvinnor i våra bästa år som vi är, gick vi och lade oss efter kvällspromenaden vid 21. Hm…

Full fart efter frisbeen. Vem vinner?

Full fart efter frisbeen. Vem vinner?

Målmedveten

Målmedveten

Vackerbästis är en otäckt morgonpigg typ, till och med jag anses som en sjusovare i hennes närvaro. Hon steg upp vid 05.30 och passade på att ta ut Vildhundarna på promenad i nästan två timmar medan jag sov vidare till strax innan åtta. Vi åkte till Brunnsparkens loppis i Ronneby och jag hittade lite kläder till Elise. Det var galet mycket folk och efter ett par timmar i trängseln på loppisen tog vi oss till ett café i närheten som hette Café Mandeltårtan. Helt fantastiskt! Ni som har vägarna förbi Ronneby i sommar bara måste ta er en kik in där! Jättegott fika för inte särskilt dyra pengar, idylliskt läge intill Ronnebyån, supertrevlig personal och fantastisk inredning! Helt fantastisk! Det är öppet alla dagar 10-20. Åk dit!

Vi solade en stund under eftermiddagen även idag innan Vackerbästis packade in hunden i bilen och åkte hem. Vi har verkligen haft en skön, trevlig, mysig och totalt kravlös helg. Helt underbart! Jag har hunnit läsa trehundra sidor i min bok också. Och så nu ikväll fick jag för mig att storhandla innan Militärpappan kom hem. Det vara bara det att jag inte hade någon bil, den hade ju han. Så jag tog Militärpappans gubbcykel med ballongdäck från 60-talet och styrde mot Maxi. Dit gick väl ganska bra, förutom att det var lite långt ner till tramporna, så att man likosm fick cykla lite på tå… Med fyra(!) kassar på styret och både blöjor och toalettpapper på pakethållaren vinglade jag sedan hem de tre kilometrarna, trampandes på tå. Det skulle gå bra så länge jag slapp stanna eller för den delen göra en snäv sväng.

Jag kom hela vägen hem utan både snäva svängar och onödiga stopp. Jag lär ha varit en skön syn, kanske såg jag ut lite som en av de där farbröderna som har cykelstyret fullt av tomburkar och skräp… Militärpappan skulle dött om han sett mig!

Glace au four med blåbär

Glace au four med blåbär

4 thoughts on “En helg för bara mig

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *