En konstig dag med ett konstigt ljus

Konstigt ljus

Igår pendlade vädret mellan skinande sol och totalt ösregn. Sen kom regnbågen och åskan. Och lite mera regn. Jättehäftigt att ligga här inne och titta ut på. Underbart att inte jobba och vara på typ överlevnadsövning! Då brukar jag pricka in sånt väder. Precis när man fått på sig alla regnkläder och lyckats göra tätt så man inte blir blöt, så skiner solen upp och man håller på att svettas ihjäl. Man tar då av sig regnkläderna igen. Bara för att det så snart de är av åter ska börja spöregna! Det är så det håller på. Oftast hela övningen.

Och nu kanske ni tänker att det bara är att knäppa upp regnjackan, så knäpper man den snabbt igen om det börjar regna… Men det fungerar inte så, tyvärr. Inte i militären. Antingen bär man utrustningen med värdighet, det vill säga helt knäppt. Eller så bär man den inte och då ska den rullas ihop på ett speciellt sätt och packas ner i ryggsäcken som ska knäppas igen på ett annat speciellt sätt. Allt för enkelhetens skull. Tänk om fienden anfaller och regnkläderna inte är nedpackade på det speciella sättet. Då dör man. All kan härledas till striden. Nämligen. Och dö vill man ju inte. I alla fall inte på grund av att man vikt ihop sitt regnställ på fel sätt!

10 thoughts on “En konstig dag med ett konstigt ljus

  • Jag kände att det var dags för lite sommrigare design! =)

   Jo, det är jobbigt ibland och mycket slött ibland. Men man lär sig att packa bra! Och se ”värdig” ut även i regnställ!

 1. Kan det vara så att du och jag har varit på samma ställe. Tycker jag känner igen det där 😉 kram

  • Jag orkade inte ta mig till regnbågens slut… Men jag fantiserade om att Militärbebisen kanske skulle ligga där och vänta på mig. Sen kom jag på att jag är 29 år och inte borde uppslukas så av min fantasi som jag ofta gör… Så jag höll mig hemma! =)

 2. Vilken cool bild gumman.. Snyggt taget!!! Och bloggens design ser riktigt bra ut.. Det ska du vara nöjd med 🙂 Kul med förnyelse 🙂

  • Nä, men jag har inte kunnat vara hemma, för de byter fönster här och för ett fruktansvärt oljud! Men idag höll jag ju på att inte komma från förlossningen efter mitt besök…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *